Nyföretagare i Kinda: Malins Yoga

Malin Engvall registrerade i våras sitt företag Malins Yoga. Verksamheten innefattar yogakurser samt hälsocoachning. I dagarna startar hon upp yogakurser i Kisa. – Jag har fått jättestor respons och prova-på-tillfällena är fullbokade.

 

Malin har en bakgrund inom sjukvården och arbetar idag som sjuksköterska. För tio år sedan upptäckte hon själv yogan och dess positiva effekter för kropp och själ och har utbildat sig till certifierad Kundaliniyogalärare och hälsocoach. Initialt driver Malin yogakurser på kvällstid i Kisa men planen är att starta kurser i Rimforsa och även specialpass såsom gravidyoga och mamma-barn-yoga. Hon drömmer även om att praktisera yogan inom sitt nuvarande arbete inom äldrevården, både för patienter och personal. – Vetenskapliga studier visar att yoga har positiv effekt på bland annat stress, vissa typer av hjärtproblem och smärtproblematik samt ökar rörlighet och välbefinnande. Som sjuksköterska arbetar jag med sjuka människor och jag ser yogans friskvårdande egenskaper som ett bra komplement säger Malin.

 

Kundaliniyoga är en av de ursprungliga formerna av yoga och kan praktiseras i olika varianter. Malin startar upp med en mjuk och en medelkurs. Den mjuka varianten passar även om man har svårt att komma ner till golvet eller sitter i rullstol, medan medelkursen kräver mera rörlighet. – Våga Yoga uppmanar Malin, vars facebooksida döpts till Yoga för Alla.

 

Malin är novis på företagande. Hon ser betydelsen av kunniga rådgivare och bra bollplank och har därför vänt sig till NFC för nyföretagarrådgivning. Att ha en släkting som arbetar på skatteverket är också guld värt när man startar eget företag för första gången avslutar Malin.

 

Malin nås på telefon 0702-73 77 95 eller via mail yoga@malinsyoga.se. Malins Yoga finns även på facebook: @malinsyoga / Malins yoga- yoga för alla och på instagram: @malinsyoga. Hemsidan heter www.malinsyoga.se.


av

Etiketter:

Kommentarer

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *