Konditori Richts – med fika i fokus

Ewa Stefansson och Göran Tell. Foto: Per Svensson Borrud.

Mitt i centrala Kisa ligger det traditionella konditoriet Richts som genom tiderna erbjudit sina kunder ett brett sortiment av klassiska bakverk, smörgåsar och matbröd. Bakom cafédiskens klara glas ligger färgglada och aptitretande frestelser i rader och det är inte helt lätt att välja ut endast en favorit från det stora utbudet.

Det folkkära caféet grundades redan 1901 av driftiga och företagsamma Ida Josefina Richt och då låg konditoriet i fastigheten Rosenborg. År 1933 lät Ida Josefina uppföra en ny byggnad som inrymmer fiket än idag.
Göran Tell övertog Richts 1986 och har arbetat där sedan dess, men nu är det dags för Göran att pensionera sig och njuta av lediga dagar.
– Det har varit en fantastisk tid med många fina kundmöten, berättar Göran. Men när tillfället kom och en bra köpare presenterade sig kände jag att det efter mina 37 år som ägare till Richts var ett utmärkt läge att gå i pension och överlåta driften till Ewa.
Med start den 1 juli tar alltså Ewa Stefansson över som ägare efter Göran, men kunderna kommer att känna igen sig även fortsättningsvis lovar Ewa.
– Allt kommer att rulla på som tidigare, varför ändra något som fungerar? All befintlig personal kommer att vara kvar och vecka 30 välkomnar vi en ny konditor till vårt arbetslag. Det kommer garanterat att bli en spännande sommar, säger Ewa som också driver egen cateringfirma samt restaurangen Blå Hästen.
– Jag vill rikta ett stort tack till den stora och trogna kundkretsen som har fikat och handlat hos oss genom åren, avslutar Göran.


Publicerat

i

av

Etiketter:

Kommentarer

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *