Beställ din helgsmörgås eller söndagslunch

Anna-Karin “Kacka” Hidsjö jobbar i köket i Svenska Kyrkans kök i Kisa. Hennes titel är husmor men hon vill hellre bli omnämnd som en som lagar maten.

Kacka berättar att kyrkans verksamhet är satt på paus-läge, hur länge vet man inte riktigt. Men då man bedriver förskoleverksamhet så lagas det mat i veckorna. Kyrkan har också öppnat upp för matpåse vissa dagar under helger.
– Vi precis som alla andra har behövt tänka om och ställa om.
Allt började med att vi erbjöd räkmackor, exotisk planka och söndagsstek under helgdagar och det uppskattades av de som beställde. Vi bor ju granne med Kindagård där många äldre bor, vilka har uppskattat detta och tagit sig hit. Tidigare har vi kört ut mat-lådor men vi märkte att detta avtagit och då kom vi på denna idé.

Fredagar och söndagar
– Som planerna ser ut nu kommer vi att erbjuda någon form av maträtt eller matig smörgås under vissa helger och då företrädelsevis fredagar och söndagar.
För oss är det viktigt att man ser detta som ett komplement till andra som erbjuder lunch under helger. Vi hoppas att Kindaborna ser att det här tillsammans med alla andra restaurangers erbjudanden gör att intresset ökar för att äta sin lunch på hemmaplan.
I morgon fredag står matig smörgås på menyn och på söndag blir det söndagsstek.
Att få in lokala råvaror i de rätter vi serverar har efterfrågats. Vi är inte riktigt i hamn, men vi jobbar på det.
Du som beställt mat av oss, passa gärna på att ta en promenad före eller efter du hämtat din beställning. Ett bra tillfälle att får den dagliga dosen av rörelse.

Text: Gunilla C Johansson
Bild: Privat


Publicerat

i

av

Etiketter:

Kommentarer

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *