Bygdens jul i antågande

I trakterna runt Kättilstad och Drettinge med omnejd är förberedelserna redan i full gång inför annalkande arrangemanget Byggdens jul där ett 10-tal lokala aktörer håller extraöppet den 23-24 november. Boka därför redan nu in denna helg uppmanar arrangörerna med Britt-Marie Fredriksson från Fresons i Valla, i spetsen.

Text och bild: Gunilla C Johansson

– Detta har varit ett årligt återkommande arrangemang under många år, och ett välbesökt sådant. Det brukar gå av stapeln första advent, men i år har vi tidigarelagt detta en vecka. Vi vill dels inte krocka med andra adventsaktiviteter så besökarna måste välja bort något. Men vi vill även underlätta för besökarna med att ändra från endast öppet på lördagen till att det är öppet hela helgen. Detta gäller alla besöksmålen för-utom aktiviteterna i Kättilstads församlingshem, där Stiliga Stugan håller till för dagen tillsammans med ytterligare utställare och har servering med ostkaka och kalvdans. Så nu finns det stora chanser att hinna ta sig till alla som deltar i Bygdens jul utan att behöva stressa.
Några av alla företagare som håller helgöppet:

Fresons har öppet hus i det stora växthuset. De binder kransar som är till försäljning jämte adventsblommor och inte minst egenodlade amaryllis.

Villa Saligheten och Two of a Kind erbjuder detaljer i textilier, allt från kuddar i vintagestil till kramdjur.

Textilverket som är beläget intill församlingshemmet i Kättilstad erbjuder textila finurliga ting, såväl praktiska som unika.

Övre Drettinge och Kerstin Naidu Sjöswärd har öppet och säljer bröd, marmelader, böcker och har en utställning om sjön Nimern. Hon erbjuder även varm buljong och nybakat bröd framför öppna spisen.

Mitas Presentbord i Hägerstadlund säljer dekormålad keramik, glas och trähantverk samt julinspirerade detaljer.

Det kommer att tillkomma ytterligare aktörer som inte är helt spikade i skrivande stund?
– Ja så är det, och det är så roligt att denna mångåriga tradition håller i sig och att den är uppskattad av besökarna, där många återkommer år efter år säger Britt-Marie.

Ett bra sätt att upptäcka Kinda på?
– Ja det är det verkligen. Många av oss som deltar har oftast öppet på vardagar och för bokade sällskap. Detta är ännu ett sätt för oss att visa upp allt närodlat, gott och fint som finns i bygden summerar Britt-Marie.

Läs mer om evenemanget i denna tidnings annons.


Publicerat

i

av

Etiketter:

Kommentarer

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *