Efterlängtad invigning

 

Många är gästerna på Rimforsa Strand som tagit möjligheten i samband med konferens eller annan aktivitet och lagat mat tillsammans med kollegor eller vänner med yrkesskicklig handledning.

– Vi har känt att det varit så uppskattat och antalet bokningar har ökat i sådan takt att aktiviteten skulle få ett alldeles eget kök.

Sagt och gjort, planerna att tillskapa ett eget kök med plats för 15-talet deltagare att kocka loss på drog i gång efter sommaren. Det finns utrymme i rummet att med några få förändringar skapa en konferenslokal.

Hela processen har inte tagit många månader. Från det att vi påbörjade själva omvandlingen av lokalen, till kombinerad konferenslokal och kök, till att den stod färdig har knappt tagit fem veckor.

Som en röd tråd

Man har under flera år jobbat för att Rimforsa Strands historiska vingslag ska genomsyra verksamheten. Fredrika Bremer och skolan Förbundets lanthushållningsseminarium, som under sin verksamma tid utbildade närmare 1 000 kvinnor inom kvinnlig slöjd och trädgårdsskötsel, huslig ekonomi samt småbruk fram till mitten på 1900-talet.

– Husets historia tillsammans med vår aktiva och tydliga inriktning med att erbjud lokala, nära och äkta råvaror uppskattas av våra gäster.

Att då laga mat tillsammans från grunden med husets historia i ryggen och kanske arbeta med gruppdynamik, teambuildning eller för att bara göra något roligt tillsammans, det tror vi på.

Att under några timmar få tips och idéer av en yrkesskicklig kock som extra krydda hoppas vi lockar många.

Text och foto: Gunilla C Johansson


Publicerat

i

av

Etiketter:

Kommentarer

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *