Familjedag i Rimforsa – en dag i lekfullhetens tecken

Emil och Jocke Thörnberg. Foto: Per Svensson Borrud.

Leva och Bo i Rimforsa är en ideell förening som vill lyfta orten och verka för en positiv utveckling i Rimforsa. Som ett led i att främja samhörighet, gemenskap och engagemang arrangerade organisationen tillsammans med ICA Melkers Supermarket Rimforsa samt Kinda-Ydre Sparbank en mycket välbesökt familjedag på Frodigvallen första söndagen i juni.

– Vi vill att det ska hända något roligt för alla härliga människor som bor här i Rimforsa, säger Joakim Thörnberg som arbetar på ICA och som dessutom är en av eldsjälarna i föreningen. Ambitionen var att erbjuda våra invånare en fin dag tillsammans och möjligheten att gratis få prova på aktiviteter av varierande sort. Det kändes väldigt viktigt att det skulle finnas alternativ för alla åldrar så det var något vi verkligen gjorde vårt bästa för att tillhandahålla.
Och nog fanns det många roliga och spännande aktiviteter att testa för de cirka 1000
gästerna som under dagen besökte området. Där fanns bland annat uppblåsbar hinderbana och hoppborg för dem med mycket spring i benen, en mjuk playbed farm för de allra minsta, mekaniska tjuren för dem som gillar utmaningar samt släggan för den som ville mäta sin styrka. Rimforsa Jaktskytteklubb erbjöd stadiga händer möjlighet att prova på luftgevärsskytte och för den hungrige fanns såväl hamburgare som gott fika att köpa.
Vädergudarna var på sitt allra mest lysande humör denna ljuva dag och den enda nederbörd som föll var i form av ett massivt godisregn som Emil och Joakim Thörnberg till barnens förtjusning öste ner från en traktorskopa.
Från evenemangets start till dess slut var det fullt ös och det var nog många barn, och säkert en del vuxna också, som somnade ovaggade till kvällen.
– Det krävs en del planering och förberedelse inför ett arrangemang av detta slag men det är verkligen så värt det när man får en sådan fantastisk respons av besökarna som vi fick. Det bästa berömmet var nog när ett barn vid stängningsdags började gråta för att allt det roliga höll på att ta slut,
skrattar Joakim. Uppskattningen och den otroliga uppslutningen gör oss taggade att gasa på och fortsätta att göra familjedagen i Rimforsa till en lokal tradition. Det kommer definitiv att bli en repris år 2024!


Publicerat

i

av

Etiketter:

Kommentarer

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *