Från ord till handling – Finess Hygien

En fullsatt matsal hos Finess Hygien, Kisa, vittnar om det stora engagemang samtliga medarbetare på företaget visar i arbetet med att ta fram nytt produktsortiment inom hygienartiklar.

Text och bild:  Gunilla C Johansson

Bild: Maria H Johansson och Susanne Adolfsson och Anita Bakkelund (infälld).

 

Företaget vill befästa sin ställning på marknaden där man vässat sina argument för att kunder ska välja Finess Hygiens produkter. Här är svenska råvaror, kvalitet och miljö de starkaste ledorden och säljargumenten.
Närmare 50-talet personer närvarar under den drygt halvtimmes-långa interna lanseringen av nytt sortiment, där det knappast går att undgå värdeorden och hur de genomsyrar hela presentationen.

Uppfinningsrikedom
– Att vi står här i dag och kan presentera nya produkter är direkt kopplat till alla medarbetares engagemang, klurighet och uppfinnesrikedom och att vi fått förmånen att delta i projektet design-drivet. Ett projekt där vi vänder på arbetsprocessen och utgår från kundens behov och inte anpassar det efter den maskinpark vi har. Allt detta har sammantaget resulterat i att vi ska ut och träffa våra kunder och visa att vi på Finess Hygien går från ord till handling när det gäller miljöansvar, kvalitet och kundnytta, för allas bästa säger Susanne Adolfsson produktchef.
– Att inte ta vårt ansvar, att inte ta stafettpinnen och leda utvecklingen inom dessa områden är inget alternativ. Det har väl knappast undgått någon alla
havsbilder där plastflaskor och annat flyter omkring. Produkter som inte naturen kan bryta ner, tillverkade av icke förnyelsebar råvara. Vi har till och med tagit bort tillsatser som färg på våra nedbrytningsbara hygienartiklar. Detta har tagits emot väl av de kunder vi redan varit i kontakt med.
I samband med lansering av nya produkter så presenteras även två nya varumärken: Fin-S och BIO.
– Även detta som en direkt effekt i arbetet att vara tydlig med vad och hur våra produkter tillverkas och erbjuds marknaden, menar Maria H Johansson, marknadskommunikatör

Anita Bakkelund, maskinoperatör om lanseringen:
– Detta känns så spännande och bra på alla sätt och vis. Det tryggar arbetstillfällen och till och med att vi kanske kan anställa ytterligare.
Anita har varit anställd på företaget i snart 30 år och följt utvecklingsresan inom företaget på nära håll.
– Det finns verkligen ett stort engagemang hos alla och vi har en mycket bra ledning och goda arbets-kamrater, där alla strävar åt samma håll. Det här projektet, designdrivet, har vi alla varit med i på ett eller annat sätt och det har bidragit till en gemensamhetskänsla. Att jobba på ett företag som tar stort miljöansvar känns extra bra i dessa tider, det känns hållbart.

Gott arbete
I samband med informationsträffen uppvaktade Kinda kommun genom Lars Karlsson, vice
kommunalråd, Finess Hygien och gratulerade till det goda arbetet och hoppades på fortsatta satsningar på verksamheten i Kinda.


Publicerat

i

av

Etiketter:

Kommentarer

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *