Handla julklapparna på hemmaplan

Vill du handla julklappar på hemmaplan att lägga under granen? Här kommer lite tips på “Årets julklapp” från dina lokala handlare.

Text: Gunilla C Johansson. Bild: 123rf
Nellies Presenter
– Jag skulle vilja säga att årets julklapp från oss är produkter från Majas Cottage, där 10% går till Barncancerfonden. Det finns bland annat fina lyktor, tomtar och tändsticksaskar från Majas, vi är mycket stolta återförsäljare till dem.
Sedan har vi även fina muggar med motiv kopplat till Astrid Lindgren med olika citat. Det finns citat från Astrid Lindgren själv och hennes karaktärer.

ICA Nära Vahlströms Horn, Jimmy Melkersson
– Vi har mycket gott till julbordet i butiken och många varor med fina kampanjpriser. Vi har bland annat charkvaror från Eklunds och köttdetaljer från Glada Utegrisar Brantestad. Vi jobbar ständigt med att kunna erbjuda ett brett sortiment där vi hoppas att man hittar det mesta till julbordet.
Ett måste på julbordet och kanske till och med årets julklapp är väl julskinka och sill summerar Jimmy.

Landets Goda, Kisa
– Butiken är fylld med närproducerat så långt ögat kan nå. Vi hoppas såklart att många väljer att handla råvaror till julbordet hos oss och köper julklappar som kanske sylt, marmelader, knäckebröd, dryck eller annat lokalproducerat.

Café Bagarboden, Rimforsa
– Vi har marmelader, tryffel mandel, kola och glögg som kan köpas styckvis eller som presentförpackningar i olika prisklasser.
Du som vill handla nybakat och ge bort i julklapp, då kan vi tipsa om skorpor och biscotti som vi bakat själva. Tänk på att det fortfarande går bra att beställa vår upp-skattade brödkasse för leverans innan jul.

Frideborg Interiör
– Vi har årets officiella julklapp mobillådan i butiken. Vi har sålt en del av denna. Vi har även tagit hem en mycket fin gjutjärnsgryta på 4,1 liter som finns i svart och rött.
Vill man ge bort något ytterligare praktiskt så har vi fina penslar och slickepott i silikon för under 50 kronor.
Vill man köpa något ätbart så har vi bland annat marmelader och annat gott från Hargodlarna och Brunneby. Vi har även den mycket uppskattad hudvårdserie tillverkad av rapsolja i butiken som ett annat exempel på uppskattad julklapp som finns att köpa på hemmaplan.

Ternstedt Invent, Heléne Pihl Persson
– Jag hoppas att årets julklapp blir en köksblandare. Det finns mycket bra och energisnåla blandare från 1595 kronor och uppåt. Det är ju så att när en kran börjar läcka eller inte har kallstartsfunktion, det vill säga startar med kallt vatten, kostar det mycket. Dels för miljön men även för plånboken. En ny blandare betalar sig relativt snabb och dess-utom är många av de nya blandarna fria från bly, en viktig hälsoeffekt.


Publicerat

i

av

Etiketter:

Kommentarer

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *