Innehåll i Kinda nr 6 okt/nov 2022

Omtanke!

Nyligen var vi på fotbollscup med klubbens flicklag. Fem träningar på niomanna hann vi med innan det var dags att möta lagen från hela landet som dessutom hade spelat niomanna ett helt år redan. Nervositeten bland tjejerna och alla oss som var med gick att ta på innan domaren blåste i gång första matchen. Det tjejerna sedan bjöd på under två dagars fotbollscup var ren propaganda. De tog hand om varandra, stannande hos motståndaren som var skadad, applåderade när motståndarna gjorde mål, även om de blev få, aldrig ett klagande ord på domaren. Tiden utanför planen tillbringades med att hela gänget om 19 tjejer umgicks och ingen tilläts vara utanför eller ensam. Omtanken som finns i och runt laget är ren magi vilket värmer ett tränarhjärta lite extra!

Omtanke, vad vore vår planet om vi alla skulle vara egoister och bara bry oss om oss själva? Inte
speciellt trevlig att leva på, eller hur?! Extra viktigt att tänka på i tider som dessa när flera meningslösa konflikter pågår runt om på vår vackra jord med fruktansvärt lidande i dess spår. Där människor tvingas leva under krig, miljö- och naturkatastrofer. Där tv-bilderna som kablas ut till en början får oss att må så dåligt till att ganska snart övergå till avtrubbning och vardagsmat. Tills nästa katastrof inträffar någonstans på vår vackra planet och folk visar medlidande och omtanke för en sekund eller två. Ändå fram tills lidandet återigen blir vardagsmat. Där och då är det viktigt att fortsätta visa omtanke lite extra, om så för bara en enda extra sekund!
Att besöka Kinda kommun och få ta del av all den omtanke som finns bland kommuninvånare och dess företagare är fantastisk. Där det bland annat nu aktivt ska sökas efter nya familjehem för att skapa trygghet för barn och ungdomar som hamnat i kläm på ett eller annat sätt. Där tjejerna inom räddningstjänsten visar den vackraste omtanken i sitt yrkesval, både när det kommer till tvåbenta som fyrbenta individer. Kinda kommun är kommunen där nya företagare hälsas välkomna till orten med både kärlek och omtanke, där nyinflyttade aldrig ska behöva känna sig ensamma.
I det här numret av Innehåll får ni ta del av några av alla som på ett eller annat sätt har omtanke som gemensamt tema, oavsett om det handlar om levande eller döda ting.

Välkomna att följa med på en stunds trevlig läsning.

//

Mathias

Läs Innehåll Kinda nr 6 okt/nov  2022 här:

https://issuu.com/wahlins/docs/2022-06_okt-nov_kinda_innehall_