Julmarknader och julskyltning

1:a och 2:a advent

Det är många julaktiviteter som går av stapeln runt om i kommunen, några av dessa arrangeras samma dag.

Julmarknader 1:a advent
Den traditionella julmarknaden på Hovby Slott Kisa, eller hembygds-parken som man säger i dagligt tal, återkommer även i år, men i lite ny tappning.
– Stämmer bra det. Utöver att vi har hantverkare inne i mangårdsbyggnaden tillsammans med servering, så vill vi skapa lite Skansen-stämning. Vi kommer att öppna upp flera av de små stugorna som ligger intill mangårdsbyggnaden där Tomtefar, Tomtemor och Nissarna kommer att hålla till med sina sysslor inför juletider, berättar Per-Magnus Olsson, kassör i Kisa-Eneby Hembygdsförening.
På den nyrenoverade verandan finns hantverkare på plats som visar sitt hantverk, med alster till försäljning. En smed kommer att smida och sprida lite ytterligare värme denna dag.

Kommer Tomten?
– Ja, Tomten kommer precis som alltid att finnas där för barnen och de som tror på Tomten. Han pratar lite med barnen och ger bort små klappar. För många är Tomten viktig och han är ju alltid snäll.
Per-Magnus och föreningen är glada över att så många årligen besöker julmarknaden. Man hoppas att, med de utökade aktiviteterna, fler tar tillfället i akt att besöka parken som i sig är helt fantastiskt vacker i sommar- som vinterskrud.
Vill även slå ett slag för Lions julmarknad på Stora Torget och Scouternas marknad på Vråkenområdet som äger rum samma dag som vår julmarknad. Så nu får man som ett berömt ägg, tre överraskningar i ett om åker till Kisa.

Godisregn i Rimforsa 2:a advent
– Vi har tidigare arrangerat tipspromenad på julskyltningen, men då svaren lätt hittas via en sökning på nätet så har vi ändrat till bokstavsleken . För att då ha chans till priser så behöver man gå in i butikerna och leta reda på bokstäver. Efter att man gått runt till alla butiker och samlat ihop alla bokstäver, är det bara att få ihop dessa till ett ord. Berättar Kenneth Thörnberg ICA Supermarket, en av de aktiva bakom årets julskyltning i Rimforsa.
Julskyltningen drar i gång klockan 14,00 och håller på fram till 17,00. Traditionsenlig marknad på torget i Rimforsa, dans kring granen står på agendan denna eftermiddag.
Alla som fyllt 80 år kan ta sig till församlingsgården för kaffe och ostkaka klockan 13,00.
Vid 16.00 är alla välkomna ner till källarlokalen för sedvanlig försäljning av alster.
Något som man hoppas ingen missar är godisregnet vid ICA Supermarket kl 15,30.
-Vi kommer även att ha besök av Ydre MK som kommer  att ha en rallybil uppställd vid butiken.
Räddningstjänsten kommer att vara på plats, och prata lite om hur ett härligt fredagsmys kan gå riktigt illa om man glömmer att släcka ljusen.

Vi på Innehåll vill även tipsa läsare om att Gruppen Leva och Bo uppmanar att åka till Rimforsa fredagen den 27:e, då man kommer att tända upp vinterljus. Så för den som vill veta vad detta är, åk till Rimforsa kvällstid, du kommer inte att bli besviken utlovar Kenneth.

Gunilla C Johansson


Publicerat

i

, ,

av

Etiketter: