KINDAGÅRD – Mötesplatsen för alla

Att Kindagård i Kisa är en fantastiskt trevlig mötesplats, ja det är knappast någon nyhet, men minst sagt väl värd att skriva om.

I detta område och i detta huset händer det minsann saker hela dagarna. Rent formellt är det inte något trygghetsboende, men i praktiken så är det nästan det. Här finns fina lägenheter för personer som är 55+ och här är det många som vill bo.

Varför då kan man undra
När vi var på besök så möttes vi av dofterna av nylagad mat och kaffe, detta eftersom cafeterian är det första man möter. Här sitter ett gäng glada herrar, bland annat Göte Nord, han ni vet som en gång startade företaget Kisa Återvinning.

Han berättar att han trivs bra även om saknaden efter hans nyligen bortgånga hustru är stor.
– Här finns det saker att göra för den som vill, och även lunch och kaffe när man så vill.
Vi tackar herrarna för en trevlig pratstund och går vidare in i lokalen upp till PRO i Kisa där ordförande Hans-Lennart Johansson väntar på oss för en liten intervju. Om en stund dyker ledamöterna i styrelsen upp för cirkelarbete och traditionellt styrelsearbete.

Vi gick förbi anslagstavlan som var välfyllt med vårens cirklar. Det var många.
– Ska man hinna med alla cirklar, då får man verkligen ligga i. Att vi har ett så brett utbud är ju för att vi vill hitta aktiviteter för alla. En del har kanske lite svårt att röra sig, då är det lättare med en läscirkel, medan andra gärna spelar boule, gympar eller går några av våra uppskattade torpvandringar.
Vi är ofta här i våra mycket uppskattade lokaler på Kindagård, med allt från möten till cirklar. Många av våra medlemmar håller även gärna till i snickeriverkstaden eller i vävstugan.

Hans-Lennart berättar vidare att de tre föreningarna  PRO i Kisa, Horn och Rimforsa tillsammans utgör samorganisationen PRO i Kinda med totalt cirka 700 medlemmar.
– Här har vi en gemensam styrelse för alla tre föreningarna där vi bland annat arrangerar gemensamma aktiviteter, exempelvis Ålandskryssningar som är mycket uppskattade.
Hans-Lennart, snart 74 år, i Kinda har kört anläggningsmaskiner som yrkesverksam under många år. Men hans hörselnedsättning satte stopp för karriären och han sadlade om och bytte till hotellbranschen.
– Ja det var en rejäl omställning, men det var samtidigt roligt och göra något helt annat.

Hans-Lennart är även aktiv i något som kallas för Gröna Gubbar, vad det är berättar vi om i ett annat nummer av Innehåll.

Gunilla C Johansson


Publicerat

i

,

av

Etiketter: