Kise Marken – något för alla

Nu är förberedelserna i full gång för årets stora folkfest, Kise Marken den 11 maj. En aktivitet som drar cirka 12-13 000 tusen besökare under en och samma dag.

Text och bild: Gunilla C Johansson

Vi på Lions gör det vi kan för att öka invånarantalet i kommunen och med dessa siffror så pekar de åt rätt håll, i alla fall under några timmar säger Peder Kindén, marknadsgeneral med glimten i ögat.
Hur ser intresset ut för att delta under Kise Marken?
– Den ser fortsatt bra ut, även om trenden är nedåtgående när det gäller antalet knallar runt om i Sverige.
Vi ser dock inget direkt minskat intresse för vår marknad utan vi räknar med att det kommer knallar, politiska partier och företag som tidigare.
Att vi inte ser något tapp ligger nog mycket i att vi tog beslutet att köra marknaden varje år i stället för vartannat år. Det är många som uttryckt att det är lättare att planera sina rutter när de vet att detta är ett årligt återkommande arrangemang.

Tack
–Vi klarar inte att arrangera allt detta utan det starka stöd vi har från våra mycket lojala sponsorer och alla som arbetar ideellt med att allt ska fungera denna dag.

Du är marknadsgeneral för andra året.
– Ja det stämmer och det är ju lite lättare i år då jag lite har kommit in i rutinerna. Lite lättare när man känner till hur allt ska vara och fått kontakt med exempelvis knallar.

Hur ser det ut med aktiviteter?
– Det är en hel del som står på programmet. Vi har förra årets Svenska mästare i drifting på plats, som troligen kommer att visa vart skåpet ska stå när det gäller många hästkrafter i rörelse. En högljudd men mycket publikvänlig aktivitet.
Det kommer att finnas barnaktiviteter såsom hinderbana och hoppborg för barnen, för att nämna några. Vi kommer att köra Duellen med glas-stavar, ett känt moment från Mästarnas Mästare, där man duellerar två och två och testar vem som har snabbast reaktionsförmåga.

Vacker väder
– Nu hoppas vi på besöks-vänligt väder, så det får gärna regna någon annan dag än just denna summerar Peder, som man till vardags hittar på Demerx i Kisa.


Publicerat

i

av

Etiketter:

Kommentarer

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *