Långtidshyra – bra alternativ för många

Hur många gånger har man inte stått där i skidbacken och tänkt tanken att det hade varit enklare att hyra utrustning,  istället för att köpa utrustning som barnen i alla fall växer ur till nästa säsong.

Eller att  utrustningen man köpte på blocket, billigt, inte riktigt passade ihop. Som ett alternativ till det traditionella, att hyra utrustning vid skidbacken är skidboden i Kisa ett minst sagt gott alternativ.
– Hos oss förbokar man sin utrustning och hämtar den antingen i Kisa eller Linköping. Många väljer att hyra för en hel säsong, medan andra hyr för ett eller två tillfällen säger Magnus, en av delägarna i Skidboden.
Lokalen som företaget huserar i är välfylld med skidutrustning, från golv till tak. Plastboxar står i prydliga rader, som väntar på att bli utlämnade till sina tillfälliga ägare.
– Det har varit och är stort tryck med många kunder som vill ha sin utrustning för säsongen berättar Magnus, ett välkänt ansikte för många. Han har många år bakom sig som aktiv skidåkare från 12 års ålder och har tillbringat drygt 25 år i Tolvmannabacken och hjälpt många att åka både lift och skidor.

Korta eller långa skidor
– För att hyra utrustning så behöver vi veta personens längd, skostorlek och vana att åka skidor. Är man nybörjare så passar en kortare skida bäst eftersom man då inte får upp farten så som man kan få med en längre skida. Vi servar och tar hand om utrustningen när så behövs. Såväl hyrutsrustning som egna. Det är viktig att ha rätt utrustning, för både din och andras säkerhet i backen.
Skidboden erbjuder förutom kort- och långtidsuthyrning även försäljning av ny som begagnad utrustning. Vi vill kunna erbjuda ett brett sortiment och flera valmöjligheter.
De båda företagarna Magnus Johansson och Niklas Nilsson var först ut i Sverige med idén Växapaket. Föräldrar erbjöds då att hyra utrustning till sitt barn under en treårsperiod. Allt eftersom barnet växte så kunde man byta ut utrustningen så att den inför varje säsong var i rätt storlek.
I dag har man ersatt detta Växapaket med att vem som kan hyra komplett utrustning med kort- eller långtidshyra från cirka 175-350 kr per person och uppåt, beroende på längd och hur avancerad utrustning du vill hyra.
Magnus och hans kollega driver skidboden vid sidan om sina ordinarie arbeten och har god hjälp av sin medarbetaren Kjell Tjelvar.
Kunderna sträcker sig geografiskt från Kolmården i norr till Hultsfred i söder, Västervik i öst till Tranås i väst.

Magnus arbetar som målare och har sedan en kort tid tillbaka förvärvat ett glasmästeri, något vi berättar mer om i kommande nummer av Innehåll.

Gunilla C Johansson


Publicerat

i

av

Etiketter: