Ledarstil med personlighet

Foto: Dennis Peterson

Att vara en positiv och en stöttande ledare är självklara ord genom karriären. Att vara lyhörd och samtidigt en stark ledare är inte alltid lika enkelt men hon löser det galant, det med. Möt Kajsa Claesson, VD för Kindahus.

När styrelsen gjorde sitt val bland 30 sökande föll till slut valet, i hård konkurrens, på Kajsa Claesson. Med sina 55 år och med ett CV som visade på en ledare med skinn på näsan föll hon styrelsen i stiftelsen i smaken. Sedan dess har sex månader passerat och hon har hunnit bli varm i kläderna.
– När Jan Skarin gick i pension och annonsen kom ut kände jag direkt att tjänsten lockade mig. Jag älskar verkligen bygden och lugnet som finns här och sedan tidigare hade vi en gård här i omgivningarna kring Kisa som familjen har besökt så ofta det bara gått. Att nu ha lämnat Norrköping och bo i den året runt är fantastiskt.

Från butikssäljare på Stadium till VD på bostadsbolag
Ingen kan anklaga Kajsa för att ha tagit en genväg genom arbetslivet, hon har jobbat sig uppför karriärsstegen med ett analytiskt, ödmjukt sätt, dessutom med stark personlighet.
–Jag gillar att samarbeta med mina anställda och tror alltid på samarbeten som den vinnande modellen. Något som jag också låter genomsyra allt det jag tar för mig, både privat som i yrkeslivet.
–Jag började arbeta på Stadium en gång i tiden. Till en början som butikssäljare för att efter 25 år på bolaget med olika uppgifter avsluta i rollen som försäljningsdirektör. Samtidigt fanns en önskan till vidareutbildning och så skedde också vid Linköpings Universitet, en examen som civilekonom kunde firas efter fyra års studier. En utbildning hon har haft mycket nytta av under sina yrkesår.

Jobben har alltid lockat och möjliggjort nya steg i arbetslivet
– Jag har haft en otrolig möjlighet i mitt yrkesliv att få prova på uppgifter som lockat mig och som gett mig ovärderlig erfarenhet av ledarskap. Jag hamnade så småningom som VD på  Twilfit, en välkänd klädkedja. Fortsatte sedan som försäljningschef på säkerhetsföretaget Securitas Direct under en kort period, hamnade även hos Jula och Hööks som styrelseledamot, engagemang jag fortfarande har kvar och brinner för. Att få fortsätta ha ett ben kvar inom branschen stärker mig. Hööks med sin inriktning mot hästtillbehör är en rolig utmaning i livet, framförallt eftersom vi är en aktiv hästfamilj. Vi har ett stort djurintresse och jag är numera också engagerad i föreningelivet som ny ordförande i Kinda ridklubb.

En ljus framtid om vi alla jobbar tillsammans
Kajsa Claesson har hunnit bli varm i kläderna under de sex månader som nu passerat som VD. Hon har hunnit få in lite nya spännande tankar och funderingar, mycket energi och goda idéer. Detta utan att skapa oreda och ändra på ett vinnande koncept.
– Som ledare vill jag ju såklart att Kindahus ska fortsätta utvecklas som en stabil aktör inom bostadsmarknaden. Detsamma vill jag med kommunen som helhet. Ska vi kunna utveckla hela bygden måste vi göra det tillsammans, alla aktörer. Ett positivt och framgångsrikt samarbete är jätteviktigt för mig personligen, för Kindahus och för Kinda kommun. Får vi till detta på ett sätt som gynnar alla så ser framtiden mycket ljus ut för hela bygden, då kommer vi också fortsätta växa!

 

/Mathias Sabel

 

 


Publicerat

i

av

Etiketter:

Kommentarer

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *