Nytt Företagshus

Hallå där Lars Karlsson, Björkfors näringslivs-centrum, Björkfors. Vad händer i före detta skolan som du och ytterligare sex företagare köpte för en tid sedan?

Denna skola köpte ni ju i höstas, och ni har redan, vet vi, borrat för bergvärme.
– Stämmer bra det. Vi började med att ordna till värmen då uppvärmningskostnaderna var höga. Det finns en del att ta tag i för att få byggnaden i topptrim som är vår mening.

Men vad ska då anläggningen användas till?
– Vi har tänkt bygga om, inte minst att anpassa lokaler så att tillgänglighetskraven uppfylls. Sedan är ju meningen att det ska vara ett centrum för företag i Björkfors och kunna användas av alla som vistas i Björkfors med omnejd.
Vävstugan är vår första hyresgäst, ett antal damer som håller på med vävnader.
Kursverksamhet inom jakt med bland annat styckningskurser kommer också att bedrivas här. Vi har inlett ett nära samarbete med Studieförbundet Vuxenskolan.

Hur går det med projektet där ni kontaktat Allmänna Arvsfonden ?
– Ja det är ett projekt som vi hoppas mycket på  som handlar om barn som har stora utmaningar med bland annat övervikt. Vi hoppas att detta projekt går i lås där barn, som behöver miljöombyte för att bryta en negativ trend, ges en chans att få uppleva naturen som ett sätt att skapa nya förutsättningar i livet. Vi har skickat in denna ansökan i samverkan med Region Östergötland.
Det går bra att höra av sig till oss om man behöver hyra kontorslokaler, uppmanar Lars Karlsson.

Företagsgruppen har ytterligare planer framöver som man hoppas kunna komma tillbaka med när de gått i lås. Det finns alltså all anledning att stämma nytt möte med företagsgruppen i Björkfors.

Gunilla C Johansson


Publicerat

i

, ,

av

Etiketter: