Nytt namn och nya lokaler

Vid nyåret sker stora förändringar för Landets Goda Specerihandel i Kisa. Dels ändrar man företagsnamnet till Landets Goda men framför allt flyttar man all verksamhet från Storgatan i Kisa till Kisa Wärdshus där man samtidigt tar över driften för värdshuset.

Text: Gunilla C Johansson. Bild Eva Torell

Kisa Wärdshus som anses vara ett av Sveriges äldsta då det sedan 1600-talet bedrivits gästgiveri har gått på sparlåga senaste tiden men nu alltså står inför nystart slutet av januari nästa år.
Denna förändring innebär att Landets Goda expanderar butiksverksamheten till omfatta även hotell, konferens café samt catering.
Livsmedelsbutiken kommer fortsättningsvis vara fokuserat på närproducerat från Östergötland med omnejd. Butiken på Storgatan är öppen fram till nyår för att därefter hålla stängt fram till senare delen av januari då man åter öppnar upp i de nya lokalerna.
Värdshusets hotell och konferensverksamheten påverkas inte av driftsförändringarna.
Hur känns allt detta Charlotte Rydström en av grundarna till Landets Goda?
– Det känns väldigt rolig och spännande och det ska bli kul att ge sig in på ett nytt område. Vi har jobbat för detta under en lång period och nu känner vi oss mogna att ta detta stora steg.
Vi har vuxit rejält under våra 2,5 år på Dalkulla där vi blev uppsagda och behövde hitta nya lokaler. Detta kombinerat med kraftig expansion av butikssortiment så har detta beslut processats fram och nu känns det bra.
Puben The Pub som är belägen i huset källarvåning kommer fortsättningsvis att drivas av Jari Viitala.
– Hans engagemang och verksamhet tillsammans med vår kommer  att bli toppen för alla med en tydlig långsiktighet. Vi kompletterar varandras verksamheter  väl  och kommer att samarbeta så mycket vi kan.
Något annat positivt är ju att Helena på Bockshult Education bedriver sin yogaverksamhet på övervåningen, kvällar som helger och även förstärker platsen. Vi hoppas att fler hör av sig till mig för möjligheter att bedriva verksamhet i denna vackra byggnad med fantastisk atmosfär summerar en mycket förväntansfull och glad Charlotte.


Publicerat

i

av

Etiketter:

Kommentarer

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *