Onlinetjänst för kommunala hallar

För såväl den som bokar som för de som har hållit koll på fysiska pärmar med bokningar av kommunala lokaler så är lyftet och förenklingen klockren för den nya tjänsten Onlinebokning.

– Nu går man in på kommunens hemsida, loggar in och bokar upp den lokal man önskar hyra, smidigt enkelt och bekvämt sätt för alla säger Jenny Wallenberg fritidshandläggare Kinda Kommun.
När man går in på hemsidan ser man direkt vilka tider som är lediga och som man kan boka in om man vill hyra en gymnastiksal för barnkalas eller träna med kompisgänget.
– Vill vara tydlig med att de som redan är registrerade hos oss kan logga in och boka direkt, medan du som inte ännu registrerat dig skickar en bokningsförfrågan.

Onlinetjänsten är ny men har redan slagit väl ut av användarna säger Jenny
– Ja vi har redan fått samtal och mail från nöjda kommuninvånare som uppskattat förenklingen med onlinebokningen. Nu är det alltså mycket mer överskådligt och enkelt att hantera för alla användare.
Långtidsbokningar som sträcker sig över längre perioder hanteras dock som man tidigare gjort, det vill säga att det går via fritidshandläggaren. Detta för att man ska säkerställa att så många som möjligt har tillgång till hallarna.
Det nya systemet innebär även en förenkling rent administrativt då man som användare direkt ser hur mycket det kostar att hyra hallen.
– Man kan få faktura om man vill eller betala direkt med kort eller kontanter genom att komma in till biblioteket i Kisa.

Jenny är nyanställd fritidshandläggare på kultur- och fritidsförvaltningen på halvtid och kommer att arbeta för en ökad kontakt mellan kommunen och föreningarna i kommunen.
– Den andra halvan lägger jag precis som tidigare på fritidsgården i Kisa.
Du som har frågor och funderingar om onlinesystemet så finns Jenny på plats tre dagar i veckan; tisdagar, torsdagar och fredagar.

Gunilla C Johansson


Publicerat

i

,

av

Etiketter: