Pressinformation – Sponsorpengar söker föreningslivet!

Pressinformation –  Sponsorpengar söker föreningslivet!

– Kan vi stötta din förening? Vi vill gärna vara med och bidra till ett aktivt föreningsliv. Nu är det hög tid att söka sponsorpengar hos oss, säger Johan Widerström, vd Kinda-Ydre Sparbank.

Kinda-Ydre Sparbank har hållit på med sponsring i 156 år, sedan banken startade 1866. Det ligger i sparbanksidén att ge tillbaka till bygden.

– Pengarna ska stanna här, där de gör nytta för invånarna. Vi vill vara med och hjälpa till för en positiv utveckling. Ett rikt och engagerande föreningsliv skapar en region där människor vill leva och bo, säger Johan Widerström.

Kinda-Ydre Sparbank delar varje år ut över en miljon kronor i sponsring. De pengarna fördelas av en kommitté på banken vid två tillfällen per år, i stället för löpande under året. Den 31 januari är sista dag att söka för att vara med i den nu aktuella fördelningen av sponsorpengar.

– Vi får in många förfrågningar och det är ett intensivt arbete att gå igenom dessa och prioritera så klokt som möjligt. Vi kan inte vara med på allt, men vi är med och bidrar i många sammanhang. Merparten av beloppen brukar ligga mellan 5 000 och 25 000 kronor.

Sponsringen går framför allt till föreningslivet, men också till näringslivsorganisationer. Den riktar sig inte till enskilda individer, utan är till för att göra nytta i ett större sammanhang.

– När vi beslutar om sponsringen tittar vi på fördelningen mellan kultur, idrott och samhälle. Dessutom fördelar vi proportionerligt inom hela vårt verksamhetsområde, som omfattar Kinda, Ydre och södra delen av Linköpings kommun. Vi tittar också på medlemsantalet och även på hur många utöver det som får glädje av verksamheten i de föreningar som söker, säger Johan Widerström.

Sponsringen går framför allt till löpande aktiviteter under året. Sponsringen skiljer sig åt från Idéfonden, som generellt sett handlar om större belopp till enskilda projekt.

Ansökan om sponsring görs på Kinda-Ydre Sparbanks hemsida senast 31 januari!


Publicerat

i

av

Kommentarer

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *