Skolstart & Pokémon Go

Hallå där, Charlotta Jonsson rektor på Rimforsa skola. Nu har sommarlovet övergått till skolstart sedan förra veckan. För de flesta innebär skolstarten att man bytt årskurs, men för elever i åk 6 innebär starten sista året i Rimforsa och för förskoleklass-elever är det första året.

Om du skulle beskriva känslorna som infann sig hos eleverna vid skolstarten förra veckan hur skulle det då låta.
– De är väldigt positiva med mycket förväntningar som möter oss, speciellt hos elever som börjar förskoleklass. För de lite äldre barnen innebär det att man blivit ett skolår äldre och man intar lite nya roller och utmaningar. De flesta klasserna gör gemensamma aktiviteter första dagarna och det är mycket studiematerial som ska delas ut vid starten. Det finns säker några elever som känner en liten klump i magen för att skolan dragit igång men då finns vi där för att alla ska känna sig sedda och välkomna. Flera elever uttryckte känslor om att de tyckte att sommarlovet varit för långt. Vi ser det som att eleverna vill komma tillbaka till oss efter sommarlovet. Jag hoppas att föräldrar och elever som har något man funderar på eller vill fråga oss om kontaktar oss. Skolinspektionens senaste rapport visar inga anmärkningar på någon av våra skolors verksamhet, något som vi givetvis är glada över. Vi fortsätter att vara på tå för att ständigt bli bättre på det vi gör. Inget kan bli så bra utan det kan blir bättre!

Har rektorn jagat Pokémon i sommar?
–  Nej det har jag inte men jag lyssnar nyfiket på alla elever som mer än gärna berättar om sina turer på jakt efter Pokémons, både i som utanför Kinda. Försöker att sätta mig in i vad det är man gör i spelet. Det verkar vara ett bra sätt att röra på sig, bara man inte glömmer bort att se var man sätter fötterna.

Kontakt och rörelse
Sedan en tid tillbaka har skolgårdsmiljöerna på skolorna runt om i Kinda fått sig rejäla ansiktslyft och alla är nog glada och nöjda över hur bra det har blivit.
– Det är en näst intill magisk skillnad på elevernas vilja och glädje att vara aktiva på rasterna om jag jämför med innan de stora förändringarna i utomhusmiljöerna.
Motorikbanan här i Rimforsa som eleverna själva har skissat fram tillsammans med entreprenören är en riktig framgångssaga. Som den har använts både under skoltid som fritid. För att orka sitta still så behöver man orka att röra på sig och vi tycker att vi är på rätt väg med det. Under hösten kommer vi att bygga vidare på hur vi tillsammans med trivselledare och skolpersonal kan utveckla pulshöjande aktiviteter för att främja elevhälsan.
Charlotta bor delvis i Kinda och Linköping och trivs bra med det.
– Jag tillbringar mycket tid vid fritidsboendet i Kinda med möjlighet att bo året om. Har plockat mycket bär och nu hoppas jag på regn och fortsatt varmt så kantarellerna växer till sig.

Gunilla C Johansson


Publicerat

i

, , ,

av