Solenergi, en outnyttjad resurs

Sedan 2002 driver Erik Borg elfirman Borgs Elektriska. Inom- som utomhusjobb förgyller vardagen. Nu satsar Erik, tillsammans med kollegan Henric Wiström, än mer mot fram-tiden genom att erbjuda marknaden sol-paneler i nystartade bolaget Borg Solenergi.

Variation i arbetet och friheten det innebär att driva eget är Erik Borgs drivkraft.
– Inom- som utomhusjobb spelar ingen roll. Inte heller om kunderna består av industrier, lantbruk eller privatpersoner. Det viktigaste för mig är alla olika människor man får träffa, alla personliga möten som skapar den bredd och variation kring det yrkesval jag gjorde där när det var dags för gymnasieval. Kundvård, det är A o O, i allt det jag håller på med.

Arbetsfältet utgörs av hela Östergötland och Småland
El-service, datainstallation, teleinstallation samt larm. Där har ni kärnan i Borgs elektriska. Kunderna hittas runt om i Östergötland men bolaget har också en hel del uppdrag i Småland. Väldigt tidigt kom också solpaneler med i arbetsuppgifterna och sedan en tid drivs just arbetet kring solenergi och montering av solpaneler i det helt fristående bolaget Borg Solenergi.
– För Henric och mig är detta ett sätt att ta nästa kliv, att bredda oss lite, lite till. Vi båda har mycket inom våra andra bolag så vi är nöjda med att kunna montera och installera ett mindre antal solpanelsprojekt under året, vi hinner inte med så mycket mer just nu. Men för oss är det viktigt att kunna erbjuda våra kunder möjligheten att kanske ta ett steg till i sitt renoveringsprojekt och investera i just solpaneler.
– Just nu är det en ganska hård konkurrens därute men vi tar marknadsandelar inom solpaneler, absolut. Henric jobbar på bra med införsäljningen av solpanelerna. Den största bommen runt solpaneler kom nog i samband med de skenade elpriserna. Nu har vi lägre sådana och dessutom höga räntor så marknaden har mattats av en del tycker jag men vi har ändå en hel del att göra vilket såklart är riktigt roligt. Det viktigaste för oss är just att kunna ha detta som ett komplement och vi tror på en ljus framtid för bolaget!


Publicerat

i

av

Etiketter:

Kommentarer

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *