Tidersrums hembygdsförening

Till vardags arbetspendlar Allan Westerdahl till Linköping och arbetet som enhetschef på den avdelning inom Skolinspektionens verksamheter som utgår från Linköping. Delar av sin fritid lägger han på Tidersrums Hembygds-
förening som han vill slå ett extra slag för.

– När jag och min familj flyttade hit för 22 år sedan så blev vi väl bemötta och har känt oss som en del av gemenskapen från dag ett. Våra fem söner har fått växa upp här, där nu endast den yngste bor kvar hemma. För mig har hembygdsföreningen varit en viktig och naturlig del av Tidersrum och jag har engagerat mig i styrelsearbetet. Vi har en mycket aktivt och engagerad styrelse som jobbar mycket bra tillsammans. Vi har alla ett gemensamt mål, att utveckla Tidersrum och skapa en Tidersrumsanda.

Det låter spännande hur tänker ni då?
– Vi tror att känner man sig som en del av något så trivs man bättre och man vill göra mer för platsen där man bor. Vi har redan startat upp med Tidersrumsdagen under två år. En dag där alla som har kopplingar till Tidersrum ska känna sig välkomna och att man på så sätt kan knyta an till trakten och alla som bor och verkar här.
Tidersrum ser ut så att vi har få hus i själva kyrkbyn men desto fler som bor utspridda i Tidersrum. Kan vi då skapa mötesplatser så tror vi att det ökar möjligheterna att utveckla bygden och även attraktiviteten att vilja bo här, att man får möjlighet att prata med varandra helt enkelt.

Ny ytterpanel
– Vi sökte och fick pengar av Kinda-Ydre Sparbank för att byta ut panelen på föreningshuset. Något som vi kommer att genomföra under 2019. Vi har även sökt och fått pengar från LEADER Sommenbygd-Vätterstrand för att bland annat ändra planlösningen i vårt museum för att skapa en mindre möteslokal. Även detta räknar vi med ska stå klart till våren.

Vikänsla
– Vi vill framåt och vi gör detta för att vidareutveckla bygden och skapa en riktig vikänsla.
Många känner till vår vackra träkyrka men vi har mycket mer än så. När det gäller kyrkan och Tidersrums församlings verksamhet så är den viktig för trakten. Här har vi ett gott samarbete och till våren kommer även en vandring- och pilgrimsled stå klar.  Än så länge har vi endast själva dragningen av leden klar, så det återstår en del innan leden är uppmärkt och klar. Även detta projekt räknar vi med ska vara klart till sommaren.
I år har vi startat upp grannsamverkan som ett led i att öka bygdens trygghet och gemenskap.

Bästa med Kinda
– Det är väldigt vackert i Kinda, speciellt här i Tidersrum, kan vara lite jävig där men det är ju bara att se sig om så ser man hur fint vi har det här. Jag trivs väldigt bra med att bo här med familjen, våra hästar och övriga Tidersrumsbor.
Vi ser med tillförsikt på 2019 där det kommer att hända mycket inom föreningen summerar Allan.

Text: Gunilla C Johansson
Bild: Kicki Westerdahl


Publicerat

i

av

Kommentarer

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *