Ute är det nya inne

Sofia och Fredrik Gällerdal är några av alla de som tagit sig till Rimforsa Strands Vinterlördag.

Kindaborna är ute och går som aldrig förr och med sig har man oftast en termos, grillkorv och annat som passar på långpromenaden för fika eller matrast.

Många träffar vänner och familj för att grilla eller äta medhavd mat. Nu har Rimforsa Strand tagit dessa aktiviteter ett steg längre, detta med att erbjuda lunch utomhus. Konceptet går under benämningen Vinterlördag på Strand.

Hallå där Veronica Ericsson, Rimforsa Strand. Ni öppnade upp för uteluncher i solsken, snö och minusgrader, hur har mottagandet varit.
– Fantastiskt! Vi hade en tanke att alla som är ute och rör sig och gärna äter utomhus kanske ville variera det man äter. Vi vet även att många har behov av att träffas men under säkra former

Hur kom ni på idén med utelunch?
– Jo men det var just det, hur kan vi ställa om vår verksamhet för att våra kunder ska våga sig ut och till oss. Då var idén med utelunch ett sätt. Vi har redan bestämt att uteluncherna kommer att fortsätta och att det ska vara ett alternativ till den vanliga grillplatsen. Att äta utomhus gör vi ju ofta när vi är i väg på skidsemester eller på vandring så vanan finns, men kanske inte att man gör det på hemmaplan.

Vad säger gästerna som varit hos er och ätit utelunchen?
– Gästerna är mycket positiva och vi märker att de vill göra något utomhus, då är detta ett alternativ. Vi ser att såväl barnfamiljer som det äldre paret hittar hit. Men den gemensamma nämnaren är att man tycker om att vistas utomhus.
Så här är grillen i gång på lördagar och då erbjuder vi en varm gryta, olika vecka för vecka, efterrätterna varierar likaså men det gemensamma är att det hålls varmt och delvis tillagas ute i det fria och på grillen.
Vi håller i gång detta lördagar framöver med den enda reservationen att det ställs in vid allt för dåligt väder.

Restriktionerna har slagit hårt mot er bransch, om vi försöker oss på en beskrivning av läget, hur kan den se ut?
– Vi precis som andra har det supertufft och vi behöver varje gäst som kommer till oss. Men vi tror på framtiden och att det finns ett behov av det vi erbjuder. Vi har ett starkt varumärke, men att försöka ro detta i land och ta oss igenom pandemin det är en otroligt tuff uppgift. Branschen har ju ännu inte fått de utlovade stöden.

Vilka är ljusglimtarna på horisonten?
– Strimman av hopp är ju de som fortsätter att vara trogna sin hemmaplan vilket vi är enormt tacksamma och glada över. Att ställa om för att möta upp utmaningar och behov är det vi ständigt jobbar med. Vi vet också att det finns, och alltid kommer att finnas, ett behov och
önskan om att mötas för middagar och konferenser.

Text: Gunilla C Johansson
Bild: Privat


Publicerat

i

av

Etiketter:

Kommentarer

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *