Välbesökt biltvätt bidrar till föreningslyft

I höstas invigdes den nya automattvätten på Industrivägen, strax intill den stora cirkulationsplatsen i Rimforsa. En satsning av entreprenören Mats Bäckstedt som menar att den mottagits väl av de flesta Kindabor.

Vi träffade Mats och Helene Bäckstedt en dag i förra veckan och prickade in klarblå himmel. På plats ser vi bilar som lämnar platsen skinande rena efter att de passerat genom tvätten.

Vad betyder föreningslivet för er?
– Vi har alltid haft en aktiv fritid och nu båda spelar vi mycket golf och håller igång. Genom föreningslivet så skaffar man sig ett nätverk och en förhoppningsvis en glädjefylld och meningsfull fritid. Men våra personliga erfarenheter tillsammans med vad vi sett och hört, så är föreningslivet en viktig bas att utgå ifrån, oavsett ålder. Som företagare får man ofta frågor om sponsring. Tar vi Rimforsa IF som exempel så har de en bredd och förutsättningar att fånga upp många barn och ungdomar genom olika former.
Mats har många år bakom sig som företagare och då främst inom byggbranschen.

Men satsning på biltvätt?
– Haha, ja det kan man ju fråga sig, tanken på en biltvätt har funnits under flera år men vi har inte fått fatt på det optimala läget förrän nu. Under den tiden har tanken väckts att det ska bli en bilmiljötvätt där vi även tar tillvara regnvattnet från fastigheten. Tillstånd och bygglov gick väldigt snabbt o smidigt tack vare bra och förstående personal på kommunen. Vi fick bygglovet augusti och öppnade tvätten november förra året. Vi håller just nu på att planera för att installera solcellspaneler på taket, ytterligare steg mot en renare miljö. Sedan är det väl så att har man hållit på med företagande hela livet så är det nog svårt att sluta. säger Mats.
Förutom biltvätt så huserar även J&N Bygg i själva fastigheten med lager och kontor.
– Vi har även lite ledig lokalyta på ca 125kvm med 4st behandlingsrum för den som önskar hyra där vi redan fått förfrågningar vilket är mycket positivt. Vi har en hyresgäst som sysslar med massage och yoga som söker partners inom hälsa.

Nu när ni är hemma i Kinda, vad hittar ni på att göra i sommar?
– Det blir nog en och annan tur med båten längs Kinda Kanal.
Hoppas många tar sig till platser som exempelvis Rimforsa Strand, Valö, Trollegater, Västra Eneby och Horn för att fika och uppleva.

Viktigt med aktiv fritid
– Vi vill stötta föreningslivet som kan hjälpa till med att aktivera barnen på sin fritid. Av den anledningen valde vi att stödja Rimforsa Idrottsförening med 10 procent på sålda tvättar istället för ett traditionellt rabattsystem till våra kunder. Vi hoppas och tror att våra kunder vill hjälpa till att stödja RIF och samtidigt hjälpa till med att ta ett miljöansvar.
Tänk på att man kan ju kombinera sina inköp på någon av matvarubutikerna eller växtbutiken med att släppa av en som handlar medan den andra kan tvätta bilen under tiden. Bra eftersom man bara ska vara en i familjen i butiken när man handlar.
Så mycket bra på ett bräde summerar duon

Text och bild: Gunilla C Johansson


Publicerat

i

av

Etiketter:

Kommentarer

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *