Växla upp ditt företagande

Har ditt företag växtvärk eller behöver företaget tänka om, hitta ny inriktning, då kan Heléne Njord-Westerling ESBR-Guide på East Sweden Business Region vara en möjlig väg framåt.

Text: Gunilla C Johansson. Bild: Privat

I dag finns det en uppsjö av olika aktörer som på olika sätt är kopplade till exempelvis innovation, företagsutveckling, affärsmodeller, produkt och produktionsutveckling.
ESBR är samlingsnamnet, eller varumärket om man så vill, där man samlar aktörer under ett och samma paraply som koordinerar arbetet i organisationen Region Östergötland.
Vi kontaktade Heléne som är anlitad av Region Östergötland för att arbeta med att bland annat öka företagens kännedom om vilka olika stödfunktioner och utvecklingsmöjligheter det finns i Östergötland och ESBR.
– Det gick ut en förfrågan till samtliga kommuner i Östergötland om man var intresserad av att öka informationen till företag och om de utvecklingsmöjligheter man kan ta del av. En av kommunerna som sa ja till detta var Kinda kommun.

Öka kännedomen
– Det finns många företag som på olika sätt har fått stöttning exempelvis genom coachning, idéutveckling eller mentorskap. Men också ett stort antal företag som aldrig har varit i kontakt med någon av alla aktörer inom ESBR där kännedomen är relativt låg. Detta är något vi vill ändra på. Vi vill att så många företag som möjligt ska kunna ta del av eller ha kännedom om alla de möjligheter som finns för utveckling.
Jag hoppas att företagare hör av sig till mig för ett förutsättningslöst möte där vi lyfter saker som affärsidé, visioner och framtidstankar, där man vill vara om exempelvis om fem år. Det som ofta dyker upp under dessa möten är utmaningar och möjligheter längs vägen.
Enkelt beskrivet så lyssnar jag in behov, ser till att kontakter etableras med rätt personer för att kunna ta steg framåt. Korta upp processen helt enkelt.
Heléne vill poängtera att hon arbetar under full sekretess mellan kunden och samarbetspartner.
– Det innebär att man kan lyfta olika sakfrågor under våra möten och känna trygghet i detta, vilket är en förutsättning för en väg framåt.

Heléne har arbetat inom branschen i tio år är utbildad ekonom och har tidigare arbetat inom IT.
– Nu hoppas jag på många samtal från företagare i hela Kinda summerar Heléne.


Publicerat

i

av

Etiketter:

Kommentarer

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *