Rikstäckande kedja

För cirka 2,5 år sedan bestämde sig Avite för att gå med i den rikstäckande databutikskedjan Nordway Store. En kedja som har cirka 30 butiker med serviceverkstad anslutna till sig, där just serviceverkstad är grundläggande kriterier för att få ansluta sig.

– Att sälja datorer och tillbehör kan i princip vem som göra. Att däremot arbeta med reparation och service ställer helt andra krav på verksamheten och medarbetare. Vi ser styrkan i att tillhöra en större grupp, inte minst för att ha andra att prata problemlösning med när det så behövs. Man är rätt ensam som egenföretagare ibland. Kundnyttan för våra kunder är många, en är att vi till bra priser erbjuder stabila och driftsäkra begagnade så kallade pre-owned datorer.
Vi på Innehåll har i detta nummer och i utgåvor en tid framöver bett Nordway Store tipsa om saker som är bra att tänka på när det gäller kommunikation, exempelvis datorer.

”Himla tjat om fiber!”
Med ett cirkapris på 20 000 kr är det många som tvekar.  ”Allt kommer ju ändå att bli trådlöst”, så resonerar många.  Så kan det säkert också bli med ny teknik och nya lösningar.  Dock är jag mycket tveksam till att det kommer fungera bättre och ske tillräckligt snabbt.
Största anledningen är att tjänster och produkter som ska kopplas upp mot internet ökar i allt snabbare takt. Antalet saker som vi kommer ansluta i hemmet blir fler och fler. Just nu är det datorer, telefoner, spelkonsoller, m.m. Inom en mycket snar framtid kommer kylskåp, spis, belysning, värmesystem, gräsklippare, kaffemaskiner, t.o.m. kanske husdjuren vara uppkopplade. Detta kommer innebär större behov av trafik och tillgänglighet på nätet och då framförallt med bra hastighet i båda riktningarna. Lägg där till backuptjänster, telefoni, tv, m.m.

Så jag tycker att man aktivt ska jobba för att få in fiber i sitt hus, lägenhet, sommarstuga, m.m. Nästan oavsett vad det kostar. Om ett par år kommer det trådlösa bredbandet vara både dyrt och segt.
Redan nu flaggar man för att man måste minska hastigheten i de mobila näten för att ge plats åt den ökande trafikmängden. Mobilt bredband är och förblir en mobil lösning.

Niklas ”Nocko” Nilsson
Avite Nordway Store


Publicerat

i

,

av

Etiketter: