Bankvarvet en folkfest för rörelse och hälsa!

– Bankvarvet är en jättegrej för barnen. De sa att det pirrade i magen inför loppet och var riktigt laddade, säger läraren Lovisa Löwgren. Här tillsammans med eleverna Alma Roth och Inez Isaksson i klass 1C.

Motionsloppet Bankvarvet vid Kullaparken, Kisa, blev en positiv upplevelse för alla deltagare som laddades med rörelseglädje, hälsa och gemenskap. Dessutom växte det populära arrangemanget i år med Föreningsdagen.

Sammantaget – under fredagens många skollopp för Kindaelever och lördagens lopp för allmänheten – var omkring 2 000 personer i rörelse under Bankvarvet 2024.
Bankvarvet för allmänheten lockade alla åldrar, såväl ung som längre upp i åren. Det var upp till var och en i vilken takt man ville ta sig runt den fem kilometer långa slingan.
Dagen innan genomfördes ett större antal skollopp med elever, från förskole- och lågstadieskolor till mellan- och högstadieklasser i Kinda.
Under skolloppen i Kullaparken var fritidsgårdschefen Märit Björk på plats, sprudlande entusiastisk över motionsarrangemanget:
– Fantastiskt att Sparbanken vill fortsätta och hänga i år efter år med Bankvarvet. Ökad rörelse och motion betyder mycket för barn och ungdomars hälsa. Undersökningar visar att pulshöjande aktiviteter resulterar i att elever presterar bättre i skolan. Kroppen och knoppen hänger ihop, säger Märit.
– Bankvarvet är en jättegrej för barnen. De sa att det pirrade i magen inför loppet och var riktigt laddade, säger lågstadieläraren Lovisa Löwgren.
Motionsfesten Bankvarvet arrangerades för sjätte året i rad och har fått mycket uppskattning.
– Jätteroligt! Vi har fått väldigt positiv respons. Vi har ett om-fattande samhällsengagemang, där motionssatsningen Bankvarvet är en aktivitet som vi lägger mycket kraft på. Vi är en bank för livet, och vill inspirera till motion, rörelseglädje och välmående. Det har man nytta och glädje av hela livet. Extra kul denna gång att ge det lokala föreningslivet chansen att visa upp sin verksamhet, säger Johan Widerström, vd för Kinda-Ydre Sparbank.
Drygt tiotalet föreningar, främst sportföreningar men också kultur- och näringslivsföreningar, deltog i arrangemanget i Kullaparken.

Text och foto: Stefan Holgersson


Publicerat

i

av

Etiketter: