Nya Bankvarvet växer med Föreningsdagen!

Pressinformation:

Lördagen den 18 maj går startskottet för Bankvarvet 2024 – som i år kommer i en helt ny tappning! Förutom det klassiska motionsloppet kommer en mix av olika föreningar att vara på plats för att dela med sig av sina verksamheter.

– Vi vill ge det lokala föreningslivet chansen att visa upp sin verksamhet. Hittills har drygt tiotalet föreningar anmält att de kommer. Det är främst sportföreningar, men också kultur- och näringslivsföreningar. Fler föreningar är välkomna, säger Johan Widerström, vd för Kinda-Ydre Sparbank.

Motionsloppet Bankvarvet arrangeras för sjätte året i rad av Kinda-Ydre Sparbank. Bankvarvet har blivit en populär tradition – en folkfest för bättre hälsa och motion.

– Då välkomnar vi sommaren genom att snöra på oss löpardojorna och ge oss ut på årets upplaga av Bankvarvet med hundratals glada och entusiastiska motionärer. Vi är laddade för att Bankvarvet ska locka massor av folk att komma ut och röra på sig. Var och en deltar helt utifrån sina egna förutsättningar. Alla är hjärtligt välkomna, säger Johan.

Motionsloppet sträcker sig över 5 kilometer med start och mål vid Kullaparken, Kisa. Klockan 11.00 den 18 maj går den gemensamma starten för allmänhetens lopp. Men innan dess kommer hela området att sjuda av liv och rörelse med peppande uppvärmning inför loppet. Dessutom bjuds det på scenframträdanden, matstånd och mycket mer under denna familjefest.

Bankvarvet startar dock redan på fredag 17 maj – då skolelever i Kisa med omnejd ger sig ut i spåret på skoltid för att springa in sommaren. Eleverna startar årskursvis med första start klockan 09.00.

– Bankvarvet får årligen runt 2 000 barn och ungdomar att komma ut och röra på sig. Det tycker vi är fantastiskt – och naturligtvis något vi vill fortsätta uppmuntra. Därför är det gratis för alla som är 16 år eller yngre att delta.

Ydre-eleverna kommer att springa vid ett senare tillfälle, den femte juni, då de ger sig ut på sitt bankvarv med start och mål vid Ydreskolan, Österbymo.

– Bankvarvet är en del i vårt sociala hållbarhetsarbete. Genom Bankvarvet vill vi ge en rejäl kick med inspiration. Fokus ligger på motion, rörelseglädje och välmående, säger Johan Widerström.

Fotnot: Mer information och anmälan på www.bankvarvet.se.

Text och foto: Stefan Holgersson


Publicerat

i

av

Etiketter: