Pressinformation

Fonden som gör idéer till verklighet!

1,8 miljoner väntar de bästa idéerna för bygden

1,8 miljoner kronor ska fördelas lokalt. Nu är hög tid att söka projektpengar från Kinda-Ydre Sparbanks utvecklingsfond – Idéfonden. Den 158-åriga sparbanken uppmanar till att lyfta fram kreativa idéer att förverkliga till nytta och glädje för allas bästa.

– Ta fram era bästa idéer för vår bygd och sök pengar till dem från Idéfonden! Vi är stolta över att kunna ge tillbaka på det här viset. Det är unikt för en bank, och för oss ligger det helt i linje med vårt breda samhällsengagemang. Vi är en lokal bank som kan och vill göra skillnad genom att ge näring och växtkraft som gynnar utvecklingen av vår region, säger vd Johan Widerström.

Kunderna i Kinda-Ydre Sparbank representeras av de 32 valda huvudmännen och det var också de som tog initiativet till sparbankens utvecklingsfond – Idéfonden – när den startades 2018. Idéfonden har under de följande åren resulterat i åtskilliga och positivt uppmärksammade projekt, som i huvudsak handlar om att utveckla ideella verksamheter.

Sammanlagt har drygt 10,5 miljoner kronor delats ut genom Idéfonden till föreningslivet i Kinda, Ydre och Linköpings kommun. Därtill kommer de 5 miljoner kronor som delades ut från jubileumsfonden 2016, då banken firade 150-årsjubileum. Till Idéfonden 2024 har huvudmännen valt att avsätta 1,8 miljoner kronor, baserat på 2023 års nettovinst för banken.

– Nu är det dags för den sjunde fördelningen ur Idéfonden. Vi har fått in en del ansökningar, men ser fram emot många fler förslag på spännande idéer som kan förverkligas. Pengarna i fonden ska användas till projekt som är allmännyttiga och gör skillnad så det blir ännu mer attraktivt att leva och bo här.

Ansök på Kinda-Ydre Sparbanks hemsida senast 30 juni!

Bedömningen görs utifrån dessa kriterier: Det ska vara för ett specifikt ändamål. Det ska vara till allmännytta och utan personligt vinstintresse. De som ansöker ska kunna genomföra projektet själva.

De 1,8 miljoner kronorna i Idéfonden är pengar utöver Kinda-Ydre Sparbanks vanliga sponsring av löpande aktiviteter under året med drygt 1,5 miljon kronor.

Bild: Jubelglädje 2023! Representanter för föreningar i Kinda, Ydre och Linköping var jublande glada efter att de tagit emot checkar från Kinda-Ydre Sparbanks utvecklingsfond – Idéfonden. Vilka blir vinnare 2024?


Publicerat

i

av

Etiketter: