Ny företagare i Kisa: Kristina ”Micka” Salomonson

Frideborg Interiör och Present har sedan 1 september ny ägare; KristinaSalomonson Ljung eller Micka som hon oftast kallas. Efter drygt 26 år på olika tjänster inom Kinda kommuns kansli, senast som kommunsekreterare, har Micka sadlat om till egenföretagare och affärsinnehavare.
– Bästa 50-årspresenten skrattar Micka och syftar på telefonsamtalet på hennes födelsedag då tidigare ägaren
Ingemar Bengtsson ringde för att höra om hon fortfarande var intresserad av att ta över hans butik.

– Jag behöver nya utmaningar för att trivas och det här passar mig perfekt. Jag är medveten om att egenföretagande mera är en livsstil som kräver stort engagemang och många timmars arbete fortsätter Micka som har tidigare erfarenhet av att driva affär. Under fem år var hon en av innehavarna av Kisa Parfym och Mode.

Butikens sortiment kommer inledningsvis vara detsamma, men Micka har också förhoppningar om att bredda utbudet något. Affären har en anställd som kommer att fortsätta arbeta.
Genom Nyföretagarcentrum har Micka fått rådgivning och hjälp med sin företagsstart. – Roland Frithiofsson har givit mig en trygg grund att stå på; han har både kunskaper och ett fantastiskt bemötande förklarar hon. Hon vill också tacka Ingemar som varit ett stort stöd vid övertagandet samt sin lokala bank som proffsigt och smidigt hanterat det ekonomiska.

Välkomna till Mickas butik Frideborg Interiör och Present vid Stora
Torget i Kisa!


Publicerat

i

av