Det är du som väljer

Har du missat att anmäla dig till årets Vasalopp?
Lugn det är ännu inte försent att delta, fast via en alternativ lösning.

– Vi kör ett spinningspass i Horn och där jag med flera deltar, berättar Magnus Roos, Horn Hycklinge IF. Ett fantastiskt roligt sätt att röra på sig.
Magnus berättar att man startar precis som på riktiga Vasaloppet klockan åtta och tar småpauser under några minuter varje timma och passar på att dricka blåbärssoppa.
– Sedan kör vi på fram till att första åkaren är i mål. Då är man rätt slut i kroppen. Vi håller ett högt tempo så det gäller att hålla i, men det är det och gemenskapen som är det som är behållningen av detta.

Platser kvar
Det finns fortfarande några platser kvar, så för den som vill anmäla sig till ett spinningspass i Stångåvallen, även kallat Flåset i Horn, så går det bra.
– Man anmäler sig direkt till mig, förra året var vi tio som ställde upp. Bra om man har lite träningspass i kroppen när man kommer. Det är du själv som ställer in motståndet på din cykel, så för den som vill köra ett lugnare pass, så går det alldeles utmärkt
Har du själv kört Vasaloppet?
– Jag håller mig till spinningspasset, senast jag stod på ett par skidor var i lumpen 1981, och jag har inte glömt det än. Så den som vill vara säker på bra väder och kanske inte är en fena på att valla skidor hälsas med varm hand välkommen till Horn.

Niklas Nilsson, Kisa Träningscenter
– Vi har tidigare arrangerat pass här på gymmet i Kisa och finns intresse så kommer vi att köra även i år. Det går bra att anmäla intresse direkt till mig, säger Niklas.
Björkfors GoIF
Många som legat i hårdträning och som kan valla och åka skidor är gänget från Björkfors Goif.
Hallå där Lars Ekholm ordförande Björkfors GoIF, hur ser startfältet ut i år?
– Jo vi har i dag totalt 18 åkare anmälda till start under Vasalopps-veckan. Vi har åkare som deltar i Tjejvasan, Öppet spår, Kortvasan och själva Vasaloppet. Vi kan bli ännu fler då vi tror att det finns åkare som försöker köpa så kallade vakansplatser till Vasaloppet. När de 16 000 platserna väl släpptes för bokning tog de slut på fem minuter.
Det är mycket imponerande att vår lilla förening lyckas få så många åkare och dessutom två som startar i elitgruppen, det vill säga bland de 150 första åkarna, med Robert Eriksson och Martin Damm.
Båda är på banan och laddar rejält för vasaloppet.
De har kört tre tävlingar där Robert vunnit alla tre och Martin med framskjutande placeringar. Tävlingar med skapligt motstånd.
Dessa grabbar har verkligen visat att om allt håller så kommer de i år att klättra allt närmare toppen.
Du som vill följa åkarna under loppen gå in på Björkfors GoIF:s hemsida.
Vi på Innehåll önskar alla åkare såväl på skidor som cykel varmt lycka till när ni den 5:e mars antar utmaningen på en av Sveriges kanske mest folkkära evenemang. Ni som följer de aktiva via TV-soffan, ni är minst lika viktiga, alla behöver en hejaklack.

Gunilla C Johansson


Publicerat

i

,

av

Etiketter: