Duon som gillar snö

– Även om det är barmark i naturen så har vi desto mer snö här i backen, och om vädrets makter är med oss så hoppas vi kunna hålla öppet fram till påskhelgen.
Det berättar Jonathan Bexell och Fredrik Borg, båda heltidsanställda på Tolvmannabacken Kisa.

Det är en välskött anläggning med fina nypistade nedfarter som möter Innehåll när vi är på besök. Trots plusgrader dagtid och men tack vare minusgrader nattetid så håller det närmare 70 cm tjocka snötäcket och erbjuder härliga dagar för utomhusaktiviteter.
Anläggningen genererar många arbetstillfällen dock säsongsbetonat för att bemanna allt från Café, liftar, uthyrning av utrustning och boende.
– Ja vi är nog ett 20 tal som är på plats när det är som mest att göra berättar Jonathan.
Det går inte att ta miste på duons arbetsglädje och trivsel på jobbet

– Ja vi trivs verkligen. Vissa perioder exempelvis när vi börjar preparera backarna, då sitter man inte still många minuter utan då gäller det att vara på tå. Det är en av arbetsuppgifterna som är roliga. Men även under den tid som anläggningen är stängd finns mycket att göra. Underhållsarbetet är mycket viktigt, för när det är vintersäsong, ja då ska allt vara i topptrim, säger Jonathan.
– Vi har ju bästa jobbet, vi får ju jobba med vårt fritidsintresse, det får nog inte alla göra tror Fredrik.

Både Jonathan och Fredrik
är uppvuxna och bor i Kisa
– Bra med nära till jobbet och att få jobba här i backen där man nästan vuxit upp, för man var ju här jämt när man var liten, det är kanske det som gör att det känns så bra att vara här.

Vi på Innehåll hoppas verkligen att en av kommunens flaggskepp, Tolvmannabacken kan hålla öppet och att du kan ta dig hit. Även om du inte åker skidor, så går det utmärkt att bara njuta av atmosfären och en kopp kaffe. Det är inte så dumt det heller.

Gunilla C Johansson


Publicerat

i

,

av

Etiketter: