MJT Tjänst utökar

MJT Tjänst köpte halva fastigheten på Storgatan 5 mitt emot Kisa Wärdshus för fyra år sedan och sedan några veckor tillbaka äger man hela huset och har dessutom en ny hyresgäst.

– Precis så är det. Nu känns det som detta kan bli något riktigt bra. Har ju varit lite trångbodd tidigare
och nu när glasmästeriet och butiken är
fylld med färg och tillbehör så känns detta mycket bra.
Tillsammans med medarbetare och nu även hyresgästen Mattias Bygg från Tranås som har en filial här hos oss så är vi mycket mer kompletta än jämfört med tidigare. Vi har under flera år arbetat tillsammans via uppdrag från försäkringsbolag. Det kan vara en vattenläcka där Mattias Bygg tagit hand om snickeri och vi kommer efter och ser till att ytskikten målas.

Målribranschen
Magnus som varit aktiv inom måleribranschen under många år tycker att det är extra roligt att arbeta med att renovera gamla fönster.
– För några år sedan var det många som nappade på erbjudande att byta ut gamla fönster och sätta in nytt men innanför den gamla karmen. Detta resulterade i att fönstren ibland upplevs som för små i förhållande till fasaden. Nu ser vi trenden att allt fler väljer att låta renovera sina fönster, och i de fall man har riktigt gamla bågar, byter ut trasiga glas med kulturglas. Det vill säga glas med struktur. Det finns både gamla glas att få tag på eller nytillverkade kulturglas berättar Magnus.
Det går inte att ta miste på Magnus intresse för glas och måleri när han berättar om hur fint ett hus kan ramas in med hjälp av renoverade och nymålade fönster.
– Gillar mitt yrkesval och det är roligt att kunna ge råd till hemma-
fixare och kunna erbjuda produkter via butiken som vi själva använder när vi målar säger Magnus.

Nyckeltillverkning
Butiken som är välfylld av allt från linoljefärger till rödfärg varvas med markiser och numera även en maskin där man tillverkar nycklar.
– Vi får ofta förfrågningar om nycklar när vi är ute på jobb och eftersom det inte finns någon i Kisa som erbjuder tjänsten så tänkte vi att då gör vi det. Vi eftersträvar att vara så kompletta som det bara går inom det vi arbetar med. Måleri, glasmästeri och nycklar hänger på något sätt ihop med varandra.

Vi önskar MJT Tjänst och hyresgäst Mattias Bygg varmt lycka till Storgatan 5.
Gunilla C Johansson


Publicerat

i

,

av

Etiketter: