Nystartat och etablerat företag under samma tak

Peos Skafferi och Catering flyttar in till Bagarboden i Rimforsa och mycket nytt kommer att hända kommande veckor och månader i Bagarboden.

– Vi vill inte berätta fullt ut vad det exakt är som kommer att hända, men vi hoppas och tror att våra respektive verksamheter kommer att stärka varandra och ge våra kunder en bredd och kulinariska upplevelser som gör att man mer än gärna handlar på hemmaplan, säger Peo Jonsson, hemvändare sedan fyra år.
Peo Jonsson, startade upp sitt cateringföretag för cirka två månader sedan men han är långt ifrån nykomling i matbranschen.
– Efter att jag gick ut skolan och var klar med min utbildning som kock som 19-åring så har jag skaffat mig en gedigen erfarenhet som både anställd och som företagare. Jag och en kollega har de senaste 15 åren gemensamt drivit en golfrestaurang i Linköping. Det är denna samlade erfarenhet som gör att jag vågar satsa på cateringverksamhet i Kinda med omnejd.
– Mitt fokus är att lyssna in vad kunder efterfrågar och återkoppla med förslag på upplägg. Vi erbjuder allt från smörgåsar till kund-event till bufféer med plockmat och desserter till 50-årsfesten till både företag som privatpersoner.

Samarbetet mellan Bagarboden
och Peos Skafferi
Peo hyr in sig i en del av Bagarbodens lokaler och dessa två företagare ser många positiva effekter av att husera i samma hus.
– Smörgåsar med bröd från Bagarboden, ett exempel på samarbete säger Jonas Nilsson, Bagarboden.
– Jag som bagare är mest morgonpigg och nyttjar lokalerna mest på tidig morgon och dagtid medan Peo är här mest eftermiddagar och helger så vi nyttjar lokalerna väl berättar Jonas.
Jonas tog över bageriet för cirka 2,5 år sedan och trivs mycket bra i rollen som företagare.
– Det är inte helt lätt att vara företagare och jag tror att detta samarbete är bra för varandra. Jag gillar verkligen det jag håller på med och försöker att utvecka det vi bakar. Vi går allt mer och mer över till surdegsbakat bröd. Dels för att bröder blir betydligt saftigare än traditionellt bakat bröd, men det blir också ett nyttigare bröd då det i princip är helt osötat.
För den som vill veta och se mer av samarbetet mellan de två företagarna rekommenderar vi att hålla utkik och besöka bagarboden runt julskyltningen.
Personliga favoriter: Peo; – skaldjursbuffe. Jonas; – kardemummabulle bakat på smör och ägg.

Vi på Innehåll önskar de båda företagarna varmt lycka till med det än så länge lite kryptiska men väl genomtänkta samarbete.
Gunilla C Johansson


Publicerat

i

, ,

av