Välgörande Julgranar

Rotary i Kisa som omfattas av hela Kinda har bråda dagar med att sälja julgranar till hugade spekulanter.
Pengarna man får in går för fjärde året i rad till barn i Lettland.

– Fattiga musikbegåvade barn får möjlighet att kunna utöva något som de verkligen gillar men inte haft pengar till, nämligen musik.
Den erkänt duktiga sångaren och Countytenoren Sergejs Jegers finns med i spelet och är den som hjälper och motiverar de unga i Lettland.
Det är för fjärde året som vi skänker pengar till detta projektet.
Sergejs har varit i Sverige vid två tillfällen, i Kisa kyrka i år och  Sverigepremiären 2014 i Stora Åby Kyrka, som arrangerades av Ödeshögs RK.
Rotary har genom åren skänkt drygt 400 000 kronor till verksam-heter, lokal, riks som grannländer.
– Här i Kinda har vi bland annat skänkt till den lokala majblommekommittén, Sommarnatta, där vi tillsammans med andra sponsorer ser till att elever från årskurs 6, 7 och 8 får en trevlig och minnesvärd avslutning på sitt skolår.
– Vi har även skänkt pengar till Kåken, verksamhet som vänder sig till de lite äldre ungdomarna, berättar Pär Kronström, Rotarian och  en av initiativtagarna till att få countytenoren Sergejs till Sverige.

Rotary Kisa
Rotary i Kisa ingår i distrikt 2410, som omfattar Östergötlands län, Kalmar län, Lettland och Tranås kommun.
Rotary i Kisa har även en premiefond där man premierar unga som gör något gott i Rotarys anda, vem årets mottagare blir, får du läsa om i nästa nummer av Innehåll och i övrig press.
Noterbart är att avgående president i Kisa Rotaryklubb, Bertil
Sandbergs farfar, Charterpresidenten Kurt W.son Sandberg grundande klubben 23 februari 1949.

PS. Till dig som ännu inte köpt någon julgran så finns det granna granar till försäljning på torget I Kisa varje dag fram till jul eller så långt lagret räcker. Granar som markägare tillika medlemmar i klubben har skänkt.
 Gunilla C Johansson


Publicerat

i

,

av

Etiketter: