Bovärden Anna-Lisa

I vår serie om olika yrken har vi i detta nummer träffat Anna-Lisa Ring, Kisa. Hon har arbetat på Kindahus i cirka 20 år.

Hon började sin bana som sommarjobbare och har sedan dess haft olika sysslor. Nu sedan en tid tillbaka arbetar hon som bovärd. Ett jobb som innebär en hel del kontakt med hyresgäster och entreprenörer.
– Jag brukar säga det, att jag hälsar hyresgästerna välkomna när de flyttar hit, och är även den som säger hejdå och välkommen tillbaka i de fall man väljer att flytta härifrån.
Däremellan händer det en hel del på jobbet. Allt från att vara behjälplig och svara på frågor och rätta till saker och ting som har hänt.
Det kan vara slutbesiktning till renoveringsbesiktningar till att ta hand om störningar. En granne som upplever att någon spelar musik lite för högt. En dag på jobbet innebär att jag jobbar med planerade och händelsestyrda saker. Det är denna variation som gör att jag tycker jobbet är bra. Det i kombination med bra arbetskamrater och trevliga hyresgäster.
Anna-Lisa jobbar i såväl Kisa som Rimforsa och för många är hon ett känt ansikte.
– Ja jag har ju varit här ett tag och vet hur saker och ting fungerar. Sedan finns det alltid saker som man gärna vill ska göras, helst i går, men det är ju ekonomin som styr. Men det mesta tycker jag ändå att vi klarar av att göra.
Nu är det julfint i alla områden med juldekorationer. Till sommaren så har vi god hjälp av våra hyresgäster att få det grönt och fint. Som hyresgäst kan man alltså hämta ut blomstercheckar att köpa blommor för och plantera i blomurnor från oss. Man blir då ansvarig för att blommorna har det bra hela säsongen. Detta fungerar utmärkt och jag vet att detta uppskattas av hyresgästerna.

Bästa med att bo i Kinda
– Det är nog lugnet och närheten till staden. När jag är ledig blir det mycket att hålla på hemma, där trivs jag bra tillsammans med familjen. Blir även en hel del promenader med familjens hund.

Vad gör du om 10 år
– Förhoppningsvis bor jag och familjen kvar i Kinda, det finns mycket bra här. Närheten till naturen tar man ibland för givet.

Gunilla C Johansson


Publicerat

i

av

Etiketter: