Riggad för fiskesäsong!

Erik och Kristoffer i de fina lokalerna.

Det är en vecka kvar till premiäröppningen av Rimforsas nya fiskebutik Riggad och Innehåll hälsar på för att stämma av läget med Erik Almlöf Ljungberg och Kristoffer Grönqvist som tillsammans med Carl Andersson utgör affärens ägartrio.

– Hur kom det sig att ni bestämde er för att satsa på en fiskebutik här i Rimforsa?
– Vi är tre väldigt sportfiskeintresserade barndomsvänner som alla länge har känt att det finns ett behov av en lokal affär med fiskeutrustning här i trakten, säger Kristoffer. Kinda har många fina fiskevatten där både lokala och mer långväga gäster gärna provar fiskelyckan året om i jakten på främst abborre, gädda eller gös.
– När den perfekta lokalen blev ledig här i Rimforsa bestämde vi oss för att förverkliga våra planer, berättar Erik. Intresset för sportfiske är just nu rekordstort och det finns inget som tyder på att trenden är på väg att avta så vi vet att det finns en marknad och en efterfrågan. Förhoppningen är att vi inom ett år ska kunna ha Riggad öppen på heltid men eftersom vi tre delägare har våra ordinarie jobb börjar vi med ett par dagar i veckan.

– Berätta lite om ert utbud.
– Vår ambition är att kunna erbjuda våra kunder rätt slags fiskeutrustning oavsett om de är nybörjare eller mer erfarna fiskare. Vi startar med ett brett sortiment som vi sedan önskar utveckla vidare med hjälp av våra
kunders önskemål och idéer, säger Erik. Det vi inte har i butik beställer vi gärna hem och som komplement till vårt utbud har vi näthandeln som gör att vi kan nå ut till en ännu större kundkrets.
– Vi vill hjälpa varje kund att optimera sin fiskeupplevelse genom att vara rätt utrustad för den typ av fiske som de önskar ägna sig åt, menar Kristoffer. Här i vår butik kan kunderna titta runt, klämma och känna på produkterna och rådfråga oss. Vi har ett stort urval av olika fiskespön, rullar, drag, jiggar samt håvar men vi kan också erbjuda tillbehör som kläder, gasolkök, flytvästar och annan typ av kringutrustning.

– Fredagen den 29 mars är det dags för invigning av Riggad, vilka förväntningar har ni?
– Vi har satsat helhjärtat på detta och hoppas att många kommer hit för att se vår fina butik och det breda sortimentet, säger Erik. Nu har vi en vecka på oss att färdigställa det sista och sedan slår vi upp portarna och
önskar alla varmt välkomna att förbereda fiskesäsongen med oss här på Riggad!

Veckan efter premiären kontaktar Innehåll Kristoffer för att höra hur öppningsdagen förlöpte.
– Premiären gick jättebra och vi uppskattar att det kom ungefär 350 personer under dagen. Stundtals var det ordentligt högtryck och då ringlade kön lång inne i butiken. Vi fick väldigt fin respons av besökarna och dagen överträffade våra förväntningar. Nu ser vi fram mot en härlig säsong med fint fiske och många drömfångster.

Text och foto: Nina Sabel

Läs den bläddringsbara tidningen via länken: https://issuu.com/wahlins/docs/2024-02_april_kinda_innehall_ok_?fr=xKAE9_zU1NQ


Publicerat

i

av

Etiketter: