Utställningen Färgstoft av Marie Johansson

– Jag önskar visa ett smakprov på hur jag ser världen och alla jordens färger, säger konstnären Marie Johansson som under en månads tid visar upp sina konstverk i Kisa Konsthall.

Det är dagen innan vernissage och Marie arrangerar omsorgsfullt sina målningar inne i konsthallen när Innehåll kommer på besök. Rader av färgrika tavlor hänger längs med väggarna och i mitten av rummet finns stolar utplacerade där besökarna i lugn och ro kan sitta ner och studera konstverken.
– I mitt konstnärskap experimenterar jag med färgstoft och oavsett teknik söker jag efter oväntade möten mellan färg, struktur och material, säger Marie. Med utställningen hoppas jag kunna bjuda på ögonblick av färg och form där betraktaren tillåter sig själv att känna in konsten och bilda sin egen unika upplevelse.
Inspiration finner Marie ute i naturen samt i de olika årstiderna men hon hittar även motiv från nyhetssändningar och från vardagens alla intryck.
– Jag har målat sedan jag kunde hålla i en krita och att måla har blivit mitt sätt att bearbeta och kanalisera alla kroppens tankar och känslor. Jag samlar in vackra färger i själen och resultatet blir min konst, menar Marie. När jag skapar utgår jag ofta från en mening, ett bokstavligt meddelande, som målas in i tavlans motiv. På så sätt innehåller konstverket ett hemligt viktigt budskap som jag känner måste finnas med i alstret men som jag kanske inte öppet vill skriva ut.
Marie använder i sitt skapande många olika material såsom akryl, akvarell, tusch, krita samt kol.
– Utställningen är brett nischad med något för alla. Kom hit och använd dina sinnen för att njuta av moder jords färgstoft, välkomnar Marie.

Text och foto: Nina Sabel

Läs den bläddringsbara tidningen via länken: https://issuu.com/wahlins/docs/2024-02_april_kinda_innehall_ok_?fr=xKAE9_zU1NQ


Publicerat

i

av

Etiketter: