Torsdagsrundan – en kulturell roadtrip

Fotokonst av Karolina Germundsson och alster i stengodskeramik av Karoline Broo.
Foto: Karolina Germundsson.

För den som är intresserad av konst och hantverk finns nu möjlighet att åka på en kulturell roadtrip i den vackra Kindabygden. Där kan du besöka fem olika utflyktsmål som sista torsdagen i juni, juli samt augusti deltar i Torsdagsrundan för att visa upp sina gårdar, butiker, ateljéer och studios.

Drivande och initiativtagare till Torsdags-rundan är Karoline Broo och Karolina Germundsson som under Östgötadagarna frågade runt bland deltagande småföretag om det fanns intresse av att göra gemensam sak för att locka besökare samt samarbeta kring marknadsföring och events. Ytterligare tre personer nappade på idén och i dagsläget är det alltså fem medverkande i rundturerna som syftar till att synliggöra deras verksamheter för allmänheten.
– Det finns stora vinster och fördelar för oss att samarbeta, det har vi sett och inspirerats av från Kvällsrundan i Åtvidaberg, berättar Karoline. Vi hoppas att detta bidrar till att fler får upp ögonen för konsten i det omedelbara närområdet.
Under rundan finns möjlighet även för andra lokala hantverkare och konstnärer att ställa ut sina alster hos någon av de fem medverkande.
– Hos mig på Hitta hem stengodskeramik kommer till exempel en tjej att visa upp sina akvarellmålningar vilket blir ett fint komplement till mina egna produkter. Detta är så spännande och vi hoppas på många nya inspirerande möten, avslutar Karoline.

Torsdagsrundan hälsar alla varmt välkomna till:
• Hitta hem stengodskeramik där du hittar unika och hållbara alster samt bruksgods i det tåliga materialet stengods.
• Gården Torp Rusthåll som erbjuder dig pizza med råvaror från gårdens egen produktion. I gårdsbutiken säljs även egenproducerat kött och korvar.
• Studio Karolina Germundsson visar fotograf Karolina Germundsson upp sin studio med unik fotokonst samt konst i olika storlekar och utförande.
• På Björkfors Arthouse finns konstnären Madeleines van Nigtevechts vackra skulpturer, bruksgods i keramik och rakubrända alster i stengods.
• Hos Bjärkstugans Muséum och Kuriosa finner du en utställning av 5000 föremål från hem och hantverk. Här finns även en loppis med bland annat lantliga föremål.


Publicerat

i

av

Etiketter:

Kommentarer

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *