Elbyrån har det mesta

Man skulle enkelt kunna beskriva Kisa Elbyrå, löser det mesta. Behöver du tapeter, nya batterier till din klocka, ny kabel till vinkelslipen, teknisk support gällande smarttelefon, vitvaror. Ja det mesta kopplat till el, färg och form så verkar det som om Elbyrån kan lösa detta. I alla fall får vi den bilden under den dryga timmen vi är i butiken för att intervjua företagaren Lukas Lindberg och hans kollega Jimmy Lindberg.

Att tilltala Lukas eller Jimmy endast med Hej på dig Lindberg innebär att båda skulle svara hej.
– Haha, ja så är det ju, men som tur är så har vi olika förnamn och du Lukas är mörkhårig och jag är lite rödlätt.
Stämningen mellan kollegorna är god och de verkar ha hittat sina roller då Jimmy redan arbetat på Elbyrån i ett år.
Under intervjun dyker en rad likheter upp, förutom efternamnet så heter deras respektive fru och sambo Olivia, båda har två söner.
– Ja det är lite roligt dessa likheter, men som tur är så är jag tre år äldre säger Jimmy och skrattar.
– Ja, och tiden går fort när man har roligt och det har vi verkligen på jobbet säger Lukas. Vi gillar båda branschen och den stora variation som varje dag på jobbet innebär. I grunden handlar det om att hjälpa kunden och erbjuda en lösning i någon form.

Deltidsbrandmän
Men vi har en annan gemensam faktor som allvarligt talat är viktig på ett helt annat sätt och det är att vi båda är deltidsbrandmän. Att vi båda är detta gör att vi kan prata om saker som hänt vid en utryckning och kan förstå situationer och händelser.

Hur är det att kombinera arbete med att vara just deltidsbrandman?
– Det går hur bra som helst, allt handlar ju om inställningen till förutsättningarna. Man vet när man har beredskap och att man om det händer något måste släppa allt och åka. Våra scheman ligger så till att de går omlott så det har aldrig varit något problem. Tänker även att vi har en god gemenskap där man lär känna andra men framför allt så kan man finnas där för någon när livet kanske är som tuffast.

Centralt
Butiken är strategiskt beläget intill torget i Kisa där det ofta är liv och rörelse.
– Ja, och med torghandeln är det bara fördelar och det är ju verksamheter i de flesta lokaler där man kan göra allt från sällanköp till att veckohandla. Vill man köpa lite blommor eller presentartiklar så finns det butiker för det, och vill man fika eller till och med köpa sig en bil så går även det utmärkt menar Lukas.
– Många verksamheter är bra för varandra. När man har lämnat in sin bil på service hos Grahns Bilar och väntar på att den ska bli klar så är det många som passar på att kika in här eller hos några av de andra butikerna. Eller om någon kommer in hit för att handla så hoppas jag att man tar en sväng förbi Pia och handlar lite blommor eller varför inte ett par skor.
Du är 28 år, har drivit butiken under ett par år, är det något du ångrar?
– Nej, snarare det omvända. Jag jobbade ju här några år innan jag tog över verksamheten och jag och familjen har rotat oss väl och trivs bra i Kinda. Så detta är verkligen något som känns helrätt. Det finns planer på hur vi ytterligare kan positionera oss på marknaden och vi jobbar ständigt med att se till att vi har de produkter och tjänster som efterfrågas.

Energipriser
Nu med de skenande energipriserna så har vi fått många förfrågningar på köp och installation av luftvärmepumpar, många som vill byta ut äldre vitvaror mot energisnåla. Idag går energiklass före design vilket i sig är ett hållbart val. Man är väl medveten om elpriser och man vill kunna påverka. När man kommer in till oss så frågar man sällan om vi har någon spis med ånga, sous vide eller wifi, utan som sagt om den är funktionellt och har låg energiförbrukning.
Vi ser ett uppsving som verkar hålla i sig där kunder mer än gärna målar och tapetserar om bostaden och sommarstugan, vilket är ett tecken på att vi har händiga Kindabor.

Under intervjun kunde vi räkna ihop närmare fyra kunder som kommit in för batteribyte.
– En del jämför oss med en dåtida järnaffär, de hade det mesta hemma och försökte hjälpa kunder med allt från elartiklar till spik och mutter, nu är det samma affärsidé men annat artikelsortiment. Viktigast är att vi alla som driver verksamhet gör det vi kan för att det ska finnas så hög och bra service som det bara går för att kunder ska kunna handla på hemmaplan.

Text och bild: Gunilla C Johansson


Publicerat

i

av

Etiketter:

Kommentarer

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *