Entreprenaddäck på hemmaplan

Kent Norrman tillsammans med Robert Panzar, arbetande förman.

Kent Norrman nu har du haft ditt företag Däck Bil & Maskin fem år i Kinda, hur känns det?

– Såklart känns det bra att göra det i en bygd som är på frammarsch. Vi märker av att allt fler vill nyttja sina lokala företagstjänster och utbud som finns på hemmaplan. Man åker inte in till stan i samma omfattning som tidigare. Vi har svart på vitt när vi tittar på våra siffror där vi kan se en ökning på verkstadsdelen på 160 procent sedan starten.
De är både privatpersoner och företag som hittat till oss med sina privat- eller företagsbilar för service och underhåll.

Vad är det då som gör att ni ökar i den takt ni gör?
– Det är nog en kombination av att man vill ha nära till sin verkstad och man vill ha en personlig kontakt. När kunden kommer till oss för däckbyte, service eller annat så kommer de inte till bara till företaget utan de åker till Robert, Pontus, Henrik eller Mojje.
Detta för att man har varit hos någon av dessa tidigare och vill fortsätta lämna in bilen till samma person.
Sedan har vi ju flera företag här på gatan som bland annat lackar.

Nu har ni satsat ytterligare på entreprenad och lantbrukssidan, berätta.
– Vi har byggt en helt ny hall för större fordon. Tidigare har vi utfört däckbyte och reparationer på större maskiner utomhus, vilket inte är bästa arbetsmiljön. Nu när denna hall står klar så kan vi utföra dessa arbeten i 18 plusgrader istället för isande vind och 10 minusgrader.
Även här ser vi en ökning och tror att flera entreprenadföretag och lantbruk kanske inte riktigt känt till att vi utför denna typen av jobb. Allt från att vi kan vulka om däck till att lägga på helt nya.

Fem år i Kinda
– Man kan sammanfatta våra fem år i Kinda med att vi gått från två till fem anställda och kan få fram allt från däck till en moped till 60 ton dumper.

Du berättade tidigare att flytt och investeringar i nya lokaler landar på drygt 20 miljoner.
– Allt började ju med att Rimaster var intresserade av våra lokaler och för oss handlade det om att antingen satsa eller lägga ner. Vi valde att satsa på en toppmodern verkstad och lyckades köpa mark av Kinda kommun vilken vi hade god dialog med i samband med köpet.
Även om vi byggt helt nytt och jämför detta med tidigare lokalkostnader så har vi i princip samma kostnader då som nu då dessa lokaler är optimerade för vår verksamhet. Så detta blev verkligen ett lyft för alla inblandande.

Kent, du arbetar men bor inte i Kinda.
– Det är så det är nu. Jag kan tänka mig att flytta hit, men där behöver jag och min fru vara överens först säger Kent och skrattar. Däremot så gillar vi båda att vara här i Kinda när vi är ute med båten. Det är ju så fina vatten här i Kinda.

Text och bild: Gunilla C Johansson


Publicerat

i

av

Etiketter:

Kommentarer

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *