Kindas morgonpiggaste matbutik

Hallå där Nettan Westlin, butikschef ICA Nära Rimforsa ni är Kindas mest morgonpigga butik, öppnar redan klockan 06:00 på morgonen.

Text: Gunilla C Johansson. Bild: Magnus Huzell

– Ja det stämmer och vi håller öppet till 22 så det finns goda chanser att pricka in våra öppettider.
Trots generösa öppettider så är det tufft för butiken med lönsamheten.
– Vi har precis som många andra tappat kunder, i vårt fall de som är på genomresa och stannar till för en fika och annat. Däremot glädjande nog ser vi att fler Kindabor hittar till oss vilket är positivt. Vi hade det tufft ekonomiskt redan före pandemin så nu gäller det att hålla i så vi kan ha fortsatt öppet.
Vi ser även att de som brukar köpa ett par saker nu handlar lite mer och det är givetvis positivt. Haft flera kunder som sagt att man inte riktigt vetat om att vi har ett så brett basutbud och att det går att veckohandla här, eller också för att hämta en paket och köpa en glass.

Öppna för förslag?
Nettan kämpar på med butiken tillsammans med sina medarbetare och uppmanar kunderna att berätta om det är någon vara man saknar.
– Vi är alltid öppna för förslag och gör det vi kan för att erbjuda ett sortiment som gillas av våra kunder. Det betyder att om du som kund vill att vi tar hem en viss vara ta kontakt med oss så försöker vi lösa det.

In- och utlämning av paket
– Servicen att ta emot eller lämna ut paket är öppen alla dagar året om. Från 06.00 går det att få nybryggt kaffe eller hämta ut  paket man väntat på.

Idag sysselsätter butiken åtta personer där man arbetar allt från någon helg i månaden till heltid.
Nettan summerar vår intervju med följande:
– Jag hoppas innerligt att denna trend med att handla på hemmaplan håller i sig så butiken kan finnas kvar. Många uppskattar enkelheten och smidigheten i att kunna svänga förbi och hämta sina paket.


Publicerat

i

av

Kommentarer

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *