Ladda elbilen snabbt hos ICA Supermarket Rimforsa

Emil och Joakim Thörnberg vid en av snabbladdarna. Foto: Privat

– Det är verkligen superroligt att vi äntligen kan erbjuda våra kunder med elbil ett snabbt och enkelt sätt att ladda bilen medan de handlar, säger ICA-handlare Joakim Thörnberg.

– I januari är det två år sedan idén initierades så det har tagit betydligt mycket längre tid än beräknat men nu är snabbladdarna på plats och kunderna har inte varit sena att prova dem, säger Joakim. De två
stolparna har två uttag vardera vilket innebär att fyra bilar kan laddas samtidigt. Laddarna fungerar på fulländade elbilar och betalning sker via app, laddkort eller kreditkort.

– Vi ansökte och fick bidrag till investeringen genom Naturvårdsverkets ”Klimatklivet”. De erbjuder ekonomiskt stöd för att möjliggöra genomförandet av satsningar som syftar till att minska klimatpåverkan, berättar Joakim.
Utan bidrag skulle investeringen kostat 1,6 miljoner kronor, med bidraget hamnade slutsumman på 1 miljon kronor.
– Vi vill ligga i framkant när det gäller miljömedvetenhet samt service till våra kunder och det ska bli kul att se hur stort intresset blir. Detta är framtiden och behovet och intresset kommer med all sannolikhet att öka. Mellan Linköping och Vimmerby är det bara vi som har snabbladdare och det känns fint att kunna erbjuda Rimforsas invånare samt tillfälliga besökare en konkret hjälp i vardagen som också är bra för vår miljö, avslutar Joakim.


Publicerat

i

av

Etiketter:

Kommentarer

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *