Roland lämnar över till Andreea

– Det känns extra bra att gå i pension när man ser att arbetet med att vidareutveckla näringslivsfrågorna i kommunen fortsätter med Andreea i spetsen. Jag har nog haft ett av de roligaste arbeten man kan ha. Hade nog gärna jobbat vidare med detta under ett par år, men som många vet så har jag drabbats av Parkinsons. Detta har inneburit att jag arbetat halvtid de senaste två åren och gör så fram till att jag slutar sista januari nästa år.
Jag mår förhållandevis bra och håller sjukdomen i schack med den har påverkat mig mer än vad jag hade trott.
Roland Frithiofsson använder sig av den stora och breda penseln när han summerar sin tid på Växtkraft och sitt yrkesverksamma liv som präglats av näringslivsfrågor och innovation.

Innovatör
– Jag fick förmånen att arbeta med en mycket spännande innovatör inom ljud. Dessa år var mycket intensiva och vi hade hela världen framför oss. Hela projektet slutade dessvärre i konkurs men det betyder inte att man misslyckades, utan att det helt enkelt inte gick den vägen vi ville.
Det var dessutom en nyttig erfarenhet och det har även präglat mig som person i rollen som rådgivare. Det gäller att ständigt balansera innovation med budget och se varthän saker och ting bär och försöka att leda in på rätt spår om man ser att det inte gör så.
Roland började 1983 som glesbygdskonsulent. Därefter har han drivit eget, varit anställd på bank och senaste åren på Växtkraft

Vilka händelser tar du med dig som extra minnesvärda under alla dina år som rådgivare?
– Ja du, det är många men visst finns det några som sticker ut lite extra.
En av dessa var kontakterna med företagarna Per Karlsson och Jan-Olov Karlsson 1983 när de på den tiden hyrde in sig på dåvarande Rimforsa Industrihotell med sin verksamhet som sedermera blev dagens Rimaster. Ett annat företag som jag fått förmånen att följa på nära håll under många år är Horn Industriservice som firade 30 år för ett par år sedan. En annan milstolpe var nog då Växtkraft tillsammans med Corren drog i gång en insamling för att rädda upp Tolvmannabacken 2008. Här ställde verkligen näringslivet och kommunen upp vilket var mycket starkt gjort.
Det som har varit mycket intressant att arbeta med är alla de upp- och nedgångar som företag möts av och hur vi tillsammans jobbat oss framåt på olika sätt utifrån förutsättningarna.
Detta vet jag att Andreea Bernicu, vår nya Växtkraftsmotor tillika VD kommer att jobba vidare med på bästa sätt.

Tack för det Roland!
Andreea, hur känns det att börja med nya utmaningar och mål efter nyår?
– Det känns så bra!
Det var många som sökte tjänsten som efter intervjuer med sökande landade i att du blev erbjuden tjänsten
– Jag är ödmjuk inför uppdraget och samtidigt motiverad, känns så bra att få arbeta med näringslivsfrågor utifrån ett helhetsperspektiv. Jag har tidigare bland annat arbetat med varumärkesstrategier och digitala strategier genom eget företag.

Vad känner du till om Kinda sedan tidigare?
– En hel del. Jag har arbetat med ett antal företag i Kinda under flera år, så jag känner att jag har en viss inblick.
Jag är i dag styrelseledamot i Östsvenska Handelskammaren och därigenom fått ytterligare förståelse för Östergötlands näringsliv och företag och deras utmaningar inför framtiden.
Andrea och Roland kommer  att arbeta parallellt under januari.
Andrea bor i Linköping med sin sexåriga dotter och ser fram emot att ta sig an möjligheter och utmaningar i Kinda kommun.
Läs mer om växtkraft i kommande nummer av Innehåll.


Publicerat

i

av

Kommentarer

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *