Nytt och gammalt skapar glädjande symfoni

Här är några representanter från arrangörerna av årets levande torg i Kisa: Bakre raden fr v Anette Nystrand Svensson, Kisa PRO, Kacka Hidsjö, Svenska kyrkan, Susanne Pettersson, Sandströms Mode, Carl-Johan Hultman, Linnékyrkan Kisa, Mathias Lindholm Kinda-Ydre Sparbank, Martina Isaxon Kinda-Ydre Sparbank och Ramona Thuresson, Linnékyrkan Kisa Främre raden fr v Susanne Andersson, Kindahus, Gudrid Hansen, Kisa Handel och Service, Martin Eugén, Svenska kyrkan, Märta Markovic, Svenska kyrkan, Eva Lindh, Svenska kyrkan och Roland Yngwe Kisa PRO. Foto: Per Svensson Borrud.

Det blir en fortsättning på fjolårets succé med Levande torg i Kisa. Den vanliga och traditionsenliga torghandeln får tillskott av hantverk, mat och ytterligare knallar.

För Gudrid Hansen, centrumsamordnare för föreningen Kisa Handel & Service, har det varit intensiva månader med att väva ihop allt. Nu är programmet äntligen spikat in i minsta detalj.
– Detta är livet. Att få vara med och skapa något för så många andra är ett hedersamt uppdrag. Mellan den 30 juni och 28 juli mellan klockan 10.00-13.00 kan vi nu stolt hälsa besökare välkomna till att få ta del av allt det som kommer erbjudas här på torget.

Många bäckar små
För att ro ett arrangemang som Levande torg i hamn krävs det ideella krafter och flera aktörer. Det handlar om att flera bidrar med något, många bäckar små är extra viktigt i tider som dessa.
– Samhället ser ut som det gör och många är oroliga för både kostnader och räntor. Då är det extra trevligt att kunna erbjuda ett koncept som Levande torg där ingenting ska kosta något. Fokus ligger på att få folk att komma ut, träffa folk, ta en kopp kaffe och bara få umgås tillsammans. I stället för att de ska sitta hemma i sin bostad och bara låta dagen gå vill vi skapa en mötesplats som fylls med energi och skapar minnen och mervärden. Vi vill att våra besökare ska komma hem efter ett par timmar på torget och känna att dagen gett dem något. Vi människor behöver varandra, det är den största rikedomen.

Många tillfällen att få umgås
Vid fem tillfällen under sommaren kommer Levande torg att anordnas på torget i Kisa. Arrangörer är Svenska Kyrkan tillsammans med Linnékyrkan den 30 juni. Den 7 juli står Skon vid Bron, Sandströms Mode och Stiftelsen KindaHus för värdskapet. 14 juli hittar vi PRO Kisa och ABF som arrangörer med Kinda-Ydre Sparkbank och Kinda Kommun som sponsorer. Den 21 juli står Kinda Ydre Sparbank för värdskapet, då med delar av Kenneth & The Knutters på scen. Allt avslutas sedan den 28 juli när föreningen Kisa Handel & Service arrangerar.
– Allt det här med att anordna tillställningar kräver ju ideella krafter och en kommun som stöttar och hjälper till. Det ska stängas av gator, byggas scen och en massa annat. När allt klickar så där perfekt som det alltid gör, då är jag mer än nöjd, avslutar Gudrid Hansen.


Publicerat

i

,

av

Etiketter:

Kommentarer

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *