På tur med WS Häst och vagn

Wolldurf i full färd med att bära kartonger.
Foto: Privat

På en liten lantgård utanför Kisa lever Wolldurf Skallbom och Maria Hjärtström ett näst intill självförsörjande liv tillsammans med gårdens alla djur. Det är från denna lantliga idyll deras verksamhet WS Häst och vagn utgår.

– Vi skräddarsyr vagnsturer med kapellvagn dragen av det ståtliga Nordsvenska paret Oden och Lollo, berättar Wolldurf som har 25 års erfarenhet av att köra häst och vagn. Det är kundens önskemål som avgör upplägget och slutmålet. Turerna utgår från vår gård där det finns ett stort antal lämpliga rutter genom vacker natur.
Många kunder bokar en tur på några timmar med stopp för en trevlig picknick i det gröna eller ett dopp i en av de många sjöarna i området. Charmiga gårdsbutiker samt caféer är också populära resmål där upplevelsen förhöjs genom sättet att färdas på.
– Genom samarbete med ett vandrarhem i Ydre kan vi för dem som önskar arrangera turer med lunch och övernattning, säger Wolldurf. Det mesta går att ordna!
Turerna med ren hästkraft anordnas mellan mars och september. Därefter minskar efterfrågan och verksamheten trappar automatiskt ner. Om det skulle visa sig att det vintertid finns en marknad för häst och släde kan Wolldurf och Maria även arrangera turer av detta slag.
Paret kan också under sommarmånaderna erbjuda uthyrning av en enkel stuga som ligger enskilt men i anslutning till gården. Boendet passar dem som vill uppleva Kisas natur och livet på en lantgård med bondgårdsdjur som till exempel getter, får, höns och så klart hästar.
– Förr arbetade jag med flytt på heltid och tog över en väns del i en flyttfirma. Nu erbjuder jag främst flytthjälp i närområdet men kan efter överenskommelse även vara behjälplig vid större avstånd. Det har blivit alltmer populärt att i samband med flytt anlita flyttstäd och då min verksamhet är kopplad till en certifierad städerska kan vi även bistå våra kunder med denna tjänst, säger Wolldurf. Det går även bra att boka underhållsstädning utifrån behov.
Förutom arbetet på gården, turer med häst och vagn samt flyttverksamheten jobbar Wolldurf dessutom nattskift inom psykiatrin och är även politiskt aktiv.
– Det är det här som är det bästa med mitt jobb, att jag gör precis det jag vill, förklarar Wolldurf. Jag skulle aldrig kunna gå till ett jobb där jag vantrivdes varje dag. Mitt arbetsliv passar mig perfekt och jag får dagligen arbeta med mina intressen vilket är en ren ynnest.


Publicerat

i

av

Etiketter:

Kommentarer

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *