Stolt jubilar firar 60

Foto: Peter Näsström

Vilken framgångssaga och vilken resa som har fört Grahns Bilar till där de är idag. Med handlingskraft, kundvård och mycket jäklar anamma byggde grundaren Thure Grahn upp en bilfirma som idag står som en stabil och stark aktör i regionen.

Ture 1962 tog beslutet om att starta upp en bilfirma i Kisa kunde han inte drömma om den framgångssaga han påbörjat. Året därpå behövde han en duktig mekaniker och sprang på Fred Johansson som troget stannade kvar på firman fram tills 1981 då han blev delägare i bolaget. 1989 tog Fred över verksamheten och fortsatte bygga upp varumärket Grahns Bilar. Idag är Fred 77 år gammal och bolagets drivs av barnen Anna och Erik, anställd som bolagets VD är Peter Näsström.
– Ja, vilken resa det har varit för företaget, konstaterar Peter stolt. Vi är idag inte bara en lokal liten bilfirma utan är även en stabil aktör i kringliggande regioner och det är resultatet av det fantastiska arbete våra medarbetare dagligen utför. Bolaget har en stor och stabil kundgrupp, både i Kisa och i Tranås där vi också verkar. Flera av våra kunder är nog inne på sin femte eller sjätte bil köpt av oss vilket är riktigt roligt och värmer en bilhandlares hjärta.

Företagsmarknaden växer så det knakar
Med en central placering i Kisa, precis vid genomfarten, syns verkligen Grahns bilar, ett bättre skyltfönster ut mot marknaden får man leta efter:
– En alldeles fenomenal reklampelare för oss och det finns inga planer på att röra oss härifrån heller. Genom vår placering upptäcker fler och fler förbipasserande oss och stannar till för att
ta del av vårt spännande och breda utbud av både person- som transportbilar från märkena Subaru, Opel, Isuzu. Vi bearbetar och verkar på den privata marknaden och på marknaden som riktar sig mot företag. Försäljningen av transportbilar är väl det segmentet som ökar mest hos oss. Vi har ju en hel del lantbrukare, jägare, fiskare och friluftsmänniskor i och kring vår bygd och Subaru-bilarna har fyrhjulsdrift och är en högre landsbygdsbil så den säljer riktigt bra. Men grunden i Grahns bilar var ju försäljning av bilmärket SAAB historiskt och dem sålde vi här så länge de tillverkades. Idag är Opel vårt största privata bilmärke, vi säljer både de mindre som de större familjebilarna och ser ett ökat intresse hos konsumenten för just bilmärket Opel.

Dags för stort kalas
Den 1 juli är det dags för det stora kalaset som kommer gå av stapeln på torget i Kisa. Grahns bilar är nämligen först ut när Kinda kommun återstartar ”Levande Torg”.
– Torget ligger ju precis här utanför så förberedelserna kring när, var och hur är i gång sedan länge. Vi vet exakt vart på torget vilken bil ska stå till och med. Det är fördelen med att vi ligger så centralt placerade, förklarar Peter med ett leende.
– Det ska bli ett rejält kalas har vi tänkt. Det kommer bjudas på tårta från det lokala bageriet såklart, vi kommer visa upp våra bilar och så lite annat smått och gott. Vi har ju inte tänkt att stänga ned nu bara för att vi fyller 60 utan ser med stor framtidstro fram mot ytterligare 60 år, minst. Det sker mycket på bilmarknaden och vi kommer att finnas på plats på torget den 1 juli för att informera våra kunder om alla de alternativ som kommer finnas i framtiden och vilka alternativ det finns idag kring elbilar och laddhybrider. Bilindustrin står inför en stor förändring och där ska vi på Grahns vara i framkant såklart. Just elbilar ser vi ett ökat intresse för hos våra kunder men fler och fler kommer in och frågar om laddhybrider också. Vi vill åldras med värdighet och ställer oss gärna på samma sida som både elbilar och laddhybrider och marknadsför dem så mycket vi bara kan. Vi gör det tillsammans med både den äldre och den yngre generationens kunder, för vår miljö o de generationer som komma skall, avslutar VD Peter Näsström från 60 års jubilaren Grahns bilar.


Publicerat

i

,

av

Etiketter:

Kommentarer

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *