Tomten mest populär på stämningsfull julskyltning

Tomten var helt klart barnens favorit. Tomten och hans nissar lär få fullt upp med alla önskelistor.

Trivsel, möten och gemenskap… Kindaborna gick man ur huse för att få uppleva härlig julstämning under Kisa-handelns traditionsenliga julskyltning och Lions julmarknad den första advent.

– Det var verkligen uppskattat och välbesökt med många glada människor. Jag har bara hört positiva kommentarer, från såväl besökare som handeln och arrangörer. Vi vill att hela Kisa ska omfamnas av detta arrangemang. Och vi gör det tillsammans med alla som vill vara med, säger Gudrid Hansen, centrumsamordnare i handlarföreningen.
Lions Club Kisa var värd för julmarknaden vid Stora torget som lockade besökarna med lokalt hantverk, lotterier och korvgrillning. Intill ställde Ydre MK upp sina bilar samtidigt som motorklubben höll i ett hemostlotteri.
– Trevligt att vara här. Det är ett måste varje år. En tradition, säger Weine Gustafsson och laddar med en grillad Lions-korv.

Prickskytte med padelrack
Utanför Elbyrån tävlades det i prickskytte med padelrack. Eldsflammor från marschaller lyste vackert i vintermörkret samtidigt som Räddningstjänsten var på plats med brandbil för att visa upp sig och låta barnen ”provköra”. Och inne på biblioteket kunde man kika på den utställning som ordnats av Kisa Fotoklubb.
– Det mesta händer på och runt Stora torget, men vi har spridit ut aktiviteterna så att även andra områden uppmärksammas av alla som vandrar runt under julskyltningssöndagen, säger Gudrid Hansen.
Många barnfamiljer lockades att hälsa på Tomtefar och hans tös Tomtenissan som tillsammans med Kisa Scoutkår bjöd på roligheter och julsånger vid Vråkenområdet. Barnen lämnade önskelistor och hjälpte också tomten med att klä en gran.
Tomten var hjärtligt frikostig med kramar till de barn som vågade sig fram. En och annan vuxenkram delades också ut till julglada besökare, däribland Ida Wärn:
– Verkligen trevligt. Framför allt barnen tycker att det är roligt med tomten, säger Ida med familj.

Glögg och pepparkakor
Att det var söndag hindrade inte medarbetarna på Kinda-Ydre Sparbank att hålla öppet för att kunna bjuda på glögg och pepparkakor.
– Vi är alltid glada att kunna bidra till trevliga aktiviteter. Det är en del av vårt samhällsengagemang. Skyltsöndagen första advent är en gammal tradition som varit lite på undantag under pandemin. Men nu kör vi för fullt igen, säger Johan Widerström, vd för Kinda-Ydre Sparbank.
En av alla de som värmde sig med glögg var Kerstin Brorsson:
– Jättetrevligt! Det tillhör traditionen att gå en promenad under julskyltningen. Alla försöker göra det så trevligt.
Vid Tingshustorget hade Landets Goda fixat jultrevnad och erbjöd olika delikatesser. Grahns Bilar bjöd på kaffe. Och vid norra infarten till Kisa öppnade krukmakeriet Hjortslunds Stengods upp för nyfikna julbesökare.
Skyltsöndagen var också starten för den populära Kisa-ruschen. Handlarnas kampanj under december månad innebär att kunderna får en lott för varje hundralapp de handlar för. På nyårsafton genomförs dragningen och vinster delas ut.
– Med ruschen vill vi bidra till att man väljer att handla lokalt, samtidigt som vi marknadsför våra butiker och serviceföretag, säger Gudrid Hansen.

Text och bild: Stefan Holgersson


Publicerat

i

av

Etiketter:

Kommentarer

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *