Yoga inne eller ute?

 

Yoga är verkligen populärt och nu när sommaren och värmen är på väg så är vi utomhus.

Det är en yogatrend i Kinda som spridit sig i Björkfors och Hycklinge och lite runt om i Kinda.

Det är stort intresse för att ta sig tid för yoga när vi frågar Helena, Bockshult Education

– Vi är ju inte så många som är yoga-lärare i Kinda men vi som håller klasser har desto fler deltagare. Något som vi tycker är riktigt roligt.

Därför ökat intresse

– Många upplever att det gör så mycket positivt med kroppen och som mår så mycket bättre. Man känner att yoga gör skillnad och underlättar vardagen.

Vi har deltagare som inte kunnat knyta sina skor på flera år som vill kunna böja sig, till unga som vill bli mer akrobatiska alltså få ökad rörlighet.

Ta kommando

– Det yoga handlar om är att ta kommando över sin kopp och ta kommando över sitt sinne. Många gånger sitter saker och ting i huvudet. En kropp som ständigt är i stridsberedskap och i högvarv, där blir det låsningar som sätter sig i kropp och själ.

Klart att inte yoga kan göra mirakel och underverk, men genom yogan har man verktyg för att kunna få en bättre vardag och bättre livskvalitet.

Yoga är ett verktyg för att kunna tillskapa ett bättre liv, inte tävlingsverktyg där man ska jämföra sig med andra. Det är något som är individuellt och där din kropp och sinne tillsammans med verktyget yoga gör att du förhoppningsvis får ett bättre liv.

Många är fortfarande tveksamma tilll yoga och det är helt ok att vara det. Men för den som vill och är nyfiken och vill veta mer, eller prova på, kontakta en yogalärare för att få veta mer. Ingen kan ju lova något om hur man mår efter ett pass, men innan man bestämmer

sig för att vara för eller emot, våga prova.

Biobränsle

– Min väg in i yogan för 20 år sedan började efter jag fått mitt första barn. Dels för att komma tillbaka i kroppen men framför allt så var det mycket som hände i mitt liv just då. Mitt sätt att ta kontroll över min kropp och mitt liv för att orka med vardagen, så blev yogan verktyget och det fungerade utmärkt.

Yoga handlar ju om att stanna upp, landa där man är och inte ständigt leva i morgondagen. Att leva i morgondagen gör att kroppens gasreglage ständigt är i chokeläge. Nu går min motor på biobränsle, nära naturen och på mina villkor.

Text och bild: Gunilla C Johansson


av

Kommentarer

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *