Bankvarvet med nya utmaningar och folkfest

Pressinformation

Det populära motionsloppet Bankvarvet är tillbaka och laddat med nya utmaningar och möjligheter för hälsa och välbefinnande. Dels ett större motionsarrangemang med gemensam start och folkfest. Och dels Öppet spår i såväl Kisa som Österbymo och Rimforsa för den som vill köra sitt eget race. Plus en ny utmaning kallad BankvarvsTrean. Dessutom arrangeras särskilda skollopp i Kisa och Österbymo för motionssugna elever.

 

– Vi hoppas att Bankvarvet ska locka massor av folk att komma ut och röra på sig, så att den här hälsosatsningen blir en riktigt stor och härlig folkfest. Alla är hjärtligt välkomna. Var och en deltar helt utifrån sina egna förutsättningar, säger Johan Widerström, vd för Kinda-Ydre Sparbank.

Det är fjärde året i rad som Bankvarvet genomförs. Tack vare att man ställde om och anpassade motionsloppet på ett säkert sätt under pandemin kunde det genomföras även då. Bankvarvet har blivit en tradition med siktet inställt på ett nytt arrangemang i hälsans tecken även i år.

Motionsloppet sträcker sig över 5 kilometer och äger rum fredagen den 3 juni med start och mål vid Kullaparken, Kisa. Bankvarvet inramas då av festivalstämning med musik, uppträdanden och mattält. Klockan 18.00 går starten, men redan från 17.00 kommer hela området att sjuda av liv och rörelse med peppande uppvärmning inför loppet.

Dessutom arrangeras Bankvarvet Öppet spår mellan måndagen den 30:e maj och fredagen den 3:e juni. Då kommer spåren i Kisa, Österbymo och Rimforsa att vara uppmärkta för dem som vill delta, vilket man gör precis när man vill. En nyhet för i år är BankvarvsTrean, som helt enkelt är en triss i bankvarv. De som tar sig runt banorna på alla tre orter har dessutom chans till fint pris.

– Extra roligt är att vi i år även arrangerar särskilda motionslopp för elever på skoltid. Torsdagen den 2 juni ger sig Ydre-eleverna ut på deras bankvarv med start och mål vid Ydreskolan. Och med början fredag morgon är det dags att dra i gång Bankvarvet för Kinda-elever med start och mål vid Kullaparken, Kisa.

Bankvarvet är ett motionslopp för alla där tiden inte är det viktigaste, utan där gemenskap och motionsglädje får stå i centrum. Deltagarna väljer själva om de vill promenera, lufsa eller springa – på egen hand eller bilda ett lag tillsammans med kompisarna, arbetskamraterna eller grannarna.

– Bankvarvet är en del i vårt sociala hållbarhetsarbete. Genom Bankvarvet vill vi ge en rejäl kick med inspiration. Fokus ligger på motion, rörelseglädje och välmående, säger Johan Widerström.

Fotnot: Mer information och anmälan på www.bankvarvet.se.

För ytterligare information, kontakta: Johan Widerström, vd Kinda-Ydre Sparbank

Tel: 0494-79 429, mobil: 070-699 56 00 E-post: johan.widerstrom@kindaydresparbank.se


Publicerat

i

av

Kommentarer

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *