Lyckad Torsdagsrunda lever vidare

Foto: Privat

Under den sista torsdagen i juni, juli samt augusti har deltagarna i Torsdagsrundan haft kvällsöppet med syftet att visa upp sina verksamheter för allmänheten.

– Det har varit en spännande sommar med många nya besökare, säger Karoline Broo som driver Hitta Hem Stengodskeramik och är en av initiativtagarna till rundan.

Det är verkligen ett varierat och blandat utbud som Torsdagsrundan bjudit på under denna sommar. Den som valt att besöka alla de fem medverkande verksamheterna har kunnat njuta av allt ifrån alster i stengodskeramik, fotokonst samt loppis, museum och stenugns-bakade pizzor.
– Det är Hitta Hem Stengodskeramik, Torp Rusthåll, Studio Karolina Germundsson, Björkforts Arthouse samt Bjärkstugans Muséum och Kuriosa som gjort detta tillsammans, förklarar Karoline. En del av oss har haft väldigt många gäster medan andra har haft färre, men gemensamt för oss alla är att vi har fått stifta nya bekantskaper med människor som hittat ut till våra gårdar, ateljéer och studios för första gången.
Britt-Marie Wiren på Torp Rusthåll berättar att starten i juni gick lite trögt men att besöksantalet i det närmaste exploderade i juli.
– Många av områdets sommargäster kom hit för att prova våra pizzor och passade sedan på att köpa med kött från gården hem till grillen, berättar Britt-Marie.
Både Karoline och Britt-Marie är positivt överraskade över den fina responsen och även om det är osäkert hur stor del av hantverks-kvintetten som önskar fortsätta så ser de båda två tillsammans med Karolina Germundsson gärna en fortsättning på Torsdagsrundan året ut.
– Hösten är en härlig tid för utflykter och snart kommer tiden för julklappsinköp, menar Karoline. Vi hoppas kunna inspirera våra gäster lika mycket som de ger oss energi och kraft.
– Det vore härligt om fler hantverkare anslöt till vår runda. Samarbetet stärker oss alla och lockar än fler besökare till vår vackra bygd. Deltagarna i rundan är inte konkurrenter, vi kompletterar istället varandra på ett spännande sätt, avslutar Britt-Marie.


Publicerat

i

av

Etiketter:

Kommentarer

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *